Pizza met Ierse cashel blauwe kaas, pompoen, zoetzure uien en rosbief

4 personen
90 minuten

Ingrediënten

BODEM

  • 350 g witte bloem (hard) plus wat extra voor het bestuiven
  • 7 g zakje instant gist
  • 2 el olijfolie (extra vergine), plus wat extra voor het invetten en bedruipen
  • 5 ml warm water
  • 2 tl griesmeel of paneermeel

VULLING

  • 225 g Cashel blauwe kaas, in stukjes
  • 4 el suiker
  • 4 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui, in zeer dunne plakken gesneden (bij voorkeur met behulp van een mandoline snijder)
  • Olijfolie, voor de bereiding
  • 300 g runderstaartstuk, aan één stuk
  • 800 g kleine pompoen, geschild, ontdaan van zaden en in blokjes gesneden
  • Handjevol wilde rucola blaadjes

Ingrediënten

BODEM

  • 350 g witte bloem (hard) plus wat extra voor het bestuiven
  • 7 g zakje instant gist
  • 2 el olijfolie (extra vergine), plus wat extra voor het invetten en bedruipen
  • 5 ml warm water
  • 2 tl griesmeel of paneermeel

VULLING

  • 225 g Cashel blauwe kaas, in stukjes
  • 4 el suiker
  • 4 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui, in zeer dunne plakken gesneden (bij voorkeur met behulp van een mandoline snijder)
  • Olijfolie, voor de bereiding
  • 300 g runderstaartstuk, aan één stuk
  • 800 g kleine pompoen, geschild, ontdaan van zaden en in blokjes gesneden
  • Handjevol wilde rucola blaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, de gist en een theelepeltje zout in de keukenmachine (voorzien van deeghaken), of gebruik een kom en een houten lepel als u geen keukenmachine hebt. Meng de olie en het warme water in een kannetje. Laat de machine draaien en giet langzaam het oliemengsel door de toevoeropening of gebruik uw handen tot u een zacht en rekbaar deeg hebt. Kneed dit 5 minuten in de machine of 10 minuten met uw handen op een harde en licht met bloem besprenkelde ondergrond.
  2. Breng het deeg over in een licht ingevette kom, smeer wat extra olie over de bovenkant van de kom en dek hem af met een schone, vochtige theedoek. Zet de kom ca. 1 uur weg op kamertemperatuur (het deeg moet verdubbeld zijn).
  3. Bereid de vulling voor: Doe de suiker en de azijn in een steelpannetje en breng dit aan de kook; kook vervolgens door op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en doe de uienringen erin. Voeg peper en zout naar wens toe en laat dit even rusten om de smaken op elkaar te laten inwerken.
  4. Verhit wat olijfolie in een braadpan met een dikke bodem en braad het staartstuk op hoge temperatuur 5 minuten lang aan beide zijden, maar laat het rood van binnen. Neem de pan van het vuur en laat het vlees op een warm bord rusten. Doe nog wat olijfolie in de pan en sauteer de pompoen 8 tot 10 minuten totdat de pompoen helemaal gaar is, maar nog wel zijn oorspronkelijke vorm heeft behouden. Zet de pan met de pompoen even apart tot u hem nodig hebt.
  5. Verwarm de oven voor tot 240 °C. Sla met gebalde vuist op het deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het een paar minuten tot het soepel is, snijd het dan doormidden en rol beide helften op een licht met bloem bestrooide ondergrond uit tot grote, zeer dunne rechthoeken. Bestrooi twee grote, platte bakblikken met griesmeel of paneermeel en leg de pizzabodems hierop.
  6. Besprenkel de bodems met olijfolie en leg de gesauteerde pompoen en de Cashel Blue-kaas erop. Bak ze 8 tot 10 minuten tot de bodem krokant is en de kaas gesmolten is. Snijd het rundvlees, dat u heeft laten rusten, in dunne plakjes. Haal de pizza uit de oven en leg er kleine hoopjes zoetzure rode uienringen op. Verdeel de rucola erover en bedek dan alles met de plakjes rosé gebraden rosbief. Schep de pizza’s over op warme borden en dien ze onmiddellijk op.
quality-mark

The Quality Mark & You

Learn More

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, de gist en een theelepeltje zout in de keukenmachine (voorzien van deeghaken), of gebruik een kom en een houten lepel als u geen keukenmachine hebt. Meng de olie en het warme water in een kannetje. Laat de machine draaien en giet langzaam het oliemengsel door de toevoeropening of gebruik uw handen tot u een zacht en rekbaar deeg hebt. Kneed dit 5 minuten in de machine of 10 minuten met uw handen op een harde en licht met bloem besprenkelde ondergrond.
  2. Breng het deeg over in een licht ingevette kom, smeer wat extra olie over de bovenkant van de kom en dek hem af met een schone, vochtige theedoek. Zet de kom ca. 1 uur weg op kamertemperatuur (het deeg moet verdubbeld zijn).
  3. Bereid de vulling voor: Doe de suiker en de azijn in een steelpannetje en breng dit aan de kook; kook vervolgens door op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en doe de uienringen erin. Voeg peper en zout naar wens toe en laat dit even rusten om de smaken op elkaar te laten inwerken.
  4. Verhit wat olijfolie in een braadpan met een dikke bodem en braad het staartstuk op hoge temperatuur 5 minuten lang aan beide zijden, maar laat het rood van binnen. Neem de pan van het vuur en laat het vlees op een warm bord rusten. Doe nog wat olijfolie in de pan en sauteer de pompoen 8 tot 10 minuten totdat de pompoen helemaal gaar is, maar nog wel zijn oorspronkelijke vorm heeft behouden. Zet de pan met de pompoen even apart tot u hem nodig hebt.
  5. Verwarm de oven voor tot 240 °C. Sla met gebalde vuist op het deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het een paar minuten tot het soepel is, snijd het dan doormidden en rol beide helften op een licht met bloem bestrooide ondergrond uit tot grote, zeer dunne rechthoeken. Bestrooi twee grote, platte bakblikken met griesmeel of paneermeel en leg de pizzabodems hierop.
  6. Besprenkel de bodems met olijfolie en leg de gesauteerde pompoen en de Cashel Blue-kaas erop. Bak ze 8 tot 10 minuten tot de bodem krokant is en de kaas gesmolten is. Snijd het rundvlees, dat u heeft laten rusten, in dunne plakjes. Haal de pizza uit de oven en leg er kleine hoopjes zoetzure rode uienringen op. Verdeel de rucola erover en bedek dan alles met de plakjes rosé gebraden rosbief. Schep de pizza’s over op warme borden en dien ze onmiddellijk op.