Ierse sukadelappen met een kroket van rode biet en knolselderij

4 personen
60 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine Ierse sukadealppen van ca. 1 kg
  • Bakboter
  • 1/3 prei, fijngesneden
  • 1 kleine winterwortel, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • Halve bol knoflook, fijngesneden
  • 100 g gerookt spek, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 350 ml rode wijn
  • 6 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 l runderbouillon

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 kleine Ierse sukadealppen van ca. 1 kg
  • Bakboter
  • 1/3 prei, fijngesneden
  • 1 kleine winterwortel, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • Halve bol knoflook, fijngesneden
  • 100 g gerookt spek, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 350 ml rode wijn
  • 6 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 l runderbouillon

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse sukade in de lengte doormidden en bak ze rondom mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en spek. Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en blus af met de rode wijn. Voeg laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en bouillon toe en laat dit afgedekt 8 uur in een oven van 120˚C gaar stoven.
  2. Hierna uit het stoofvocht halen en iets laten afkoelen. Zeef het stoofvocht en laat dit inkoken tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Leg 3 vellen huishoudfolie tegen elkaar aan op het aanrecht en leg daar de nog warme sukade op. Rol de folie strak om de sukade zodat er een rol ontstaat. Maak zo ook de tweede rol. Leg de rollen in de koelkast en laat ze koud worden. Snijd er mooie medaillons van en leg ze op bakpapier in een oven van 190˚C tot ze heet zijn.
  3. Maak kroketjes door dunne en kleine uitgestoken rondjes rode biet, aardappel en knolselderij te stapelen. Wentel ze door de bloem, eiwit, paneermeel en nogmaals door het eiwit en paneermeel. In hete frituurolie goudbruin bakken. Halveer ze en leg een helft op een medaillon. Schep er jus omheen en serveer er gebakken trompette de la mort, cantharellen en lente-ui bij.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse sukade in de lengte doormidden en bak ze rondom mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en spek. Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en blus af met de rode wijn. Voeg laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en bouillon toe en laat dit afgedekt 8 uur in een oven van 120˚C gaar stoven.
  2. Hierna uit het stoofvocht halen en iets laten afkoelen. Zeef het stoofvocht en laat dit inkoken tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Leg 3 vellen huishoudfolie tegen elkaar aan op het aanrecht en leg daar de nog warme sukade op. Rol de folie strak om de sukade zodat er een rol ontstaat. Maak zo ook de tweede rol. Leg de rollen in de koelkast en laat ze koud worden. Snijd er mooie medaillons van en leg ze op bakpapier in een oven van 190˚C tot ze heet zijn.
  3. Maak kroketjes door dunne en kleine uitgestoken rondjes rode biet, aardappel en knolselderij te stapelen. Wentel ze door de bloem, eiwit, paneermeel en nogmaals door het eiwit en paneermeel. In hete frituurolie goudbruin bakken. Halveer ze en leg een helft op een medaillon. Schep er jus omheen en serveer er gebakken trompette de la mort, cantharellen en lente-ui bij.