Chili rundvlees ramen

4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 entrecotes à 225 g
  • 2 el teriyakisaus
  • 250 g ramen noedels
  • 50 g verse taugé
  • 1.2 liter kippenbouillon
  • 2-3 el pikante chilisaus
  • 2 bosuien, heel fijn diagonaal gesneden
  • 1 kleine rode ui, in vieren en dungesneden
  • 25 g korianderblaadjes
  • 2 milde rode pepers, dun diagonaal gesneden
  • 4 schijfjes limoen
  • Chili olie, om bij te serveren (optioneel)

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 2 entrecotes à 225 g
  • 2 el teriyakisaus
  • 250 g ramen noedels
  • 50 g verse taugé
  • 1.2 liter kippenbouillon
  • 2-3 el pikante chilisaus
  • 2 bosuien, heel fijn diagonaal gesneden
  • 1 kleine rode ui, in vieren en dungesneden
  • 25 g korianderblaadjes
  • 2 milde rode pepers, dun diagonaal gesneden
  • 4 schijfjes limoen
  • Chili olie, om bij te serveren (optioneel)

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een grillpan tot deze gloeiendheet is. Wrijf de entrecotes in met olie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in de hete pan en bak 2 tot 3 minuten tot ze goed geschroeid zijn aan de buitenkant, maar nog rauw van binnen. Haal ze van het vuur en laat 5 minuten rusten. Bestrijk de steaks met de teriyakisaus en snijd ze diagonaal in plakjes.
  2. In de tussentijd, kook je de ramen noedels 2 minuten in een grote pan met kokend water, giet dan af en laat schrikken onder koud stromend water. Blancheer de taugé in een aparte pan met kokend water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en roer de chilisaus er naar smaak doorheen. Verdeel de gekookte ramen noedels over 4 grote diepe kommen en leg de reepjes vlees aan de ene kant van de kom. Leg een bosje geblancheerde taugé aan de andere kant van de kom en sprenkel de bosui erover. Garneer met wat van de rode ui, korianderblaadjes, chilipepertjes en schijfjes limoen. Sprenkel wat chili olie (indien gewenst) erover voordat je serveert.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een grillpan tot deze gloeiendheet is. Wrijf de entrecotes in met olie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in de hete pan en bak 2 tot 3 minuten tot ze goed geschroeid zijn aan de buitenkant, maar nog rauw van binnen. Haal ze van het vuur en laat 5 minuten rusten. Bestrijk de steaks met de teriyakisaus en snijd ze diagonaal in plakjes.
  2. In de tussentijd, kook je de ramen noedels 2 minuten in een grote pan met kokend water, giet dan af en laat schrikken onder koud stromend water. Blancheer de taugé in een aparte pan met kokend water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en roer de chilisaus er naar smaak doorheen. Verdeel de gekookte ramen noedels over 4 grote diepe kommen en leg de reepjes vlees aan de ene kant van de kom. Leg een bosje geblancheerde taugé aan de andere kant van de kom en sprenkel de bosui erover. Garneer met wat van de rode ui, korianderblaadjes, chilipepertjes en schijfjes limoen. Sprenkel wat chili olie (indien gewenst) erover voordat je serveert.