Lente op je bord
Frisse rundvlees-gerechten

Stoof-witte-wijn

25-03-2024

De lente brengt niet alleen buiten een heerlijke frisse wind, maar ook in de keuken. Na de donkere en koude winterdagen, zorgt de lente weer voor wat zon. Waarbij rundvlees vaak geassocieerd wordt met hartige stoofpotten en robuuste braadstukken, biedt dit heerlijke vlees ook verrassend lekkere gerechten voor in de lente. Bereid je voor op een culinaire reis waarbij we je gaan verrassen met heerlijke lente gerechten met rundvlees als basis ingrediënt.

De beste rundvleesgerechten voor de lente

In tegenstelling tot de gerechten die we graag in de winter nuttigen, hebben we in de lente vaak meer behoefte aan lichte en frisse maaltijden.  Daarom beginnen we met de beste rundvleesgerechten voor de lente.

Lentestoofpotjes

Mmmm de lente hangt in de lucht. Maak ook eens een stoof met heerlijke lente groenten en rundvlees. Wat dacht je van Kleurrijke stoof met Iers rundvlees, radijs, courgette en snijbiet, Stoof met Iers rundvlees, witte bonen, gele paprika, spinazie en lente-ui, Stoof met Iers rundvlees, groene asperges, pecorino en raapstelen.

Gegrilde flanksteak met citrus marinade

De flanksteak wordt ook wel bavette genoemd. Dit stuk rundvlees is afkomstig van het dikste gedeelte van de flanchet. Als je de flanksteak op de juiste manier bereidt, is deze heerlijk van smaak. Marineer een flanksteak in een mengsel van sinaasappelsap, limoensap, knoflook, en verse koriander voor enkele uren of een hele nacht. Gril de steak vervolgens snel op hoog vuur en serveer deze met een frisse salsa van avocado en .

Rosbiefsalade met jonge bladgroenten

Pak een lekker groot stuk rosbief en snij deze in dungesneden lapjes. Combineer de dungesneden rosbief met een mix van jonge bladgroenten. Hierbij kan je denken aan spinazie, rucola en waterkers. Voeg hier wat geroosterde pijnboompitten en schijfjes radijs aan toe voor een peperige bite. Om de smaak af te maken kan je nog wat lichte vinaigrette van olijfolie en citroen toevoegen. Dan heb je gegarandeerd een heerlijke lichte frisse salade, perfect voor de .

Pittige gehaktballen met verse kruiden

De gehaktbal is echt een begrip in Nederland, maar is veelzijdiger dan veel mensen denken. Wat te denken van een lekkere licht pittige gehaktbal van rundergehakt met verse kruiden? Om dit gerecht te breiden meng je rundergehakt met fijngehakte verse kruiden zoals peterselie en munt, voeg een snufje chilipoeder en broodkruimels toe. Draai kleine gehaktballen en bak ze goudbruin in de braadpan. Zodra deze klaar zijn serveer je ze in een tomatensaus met verse basilicum. Om het helemaal af te maken kan je ze serveren op een bedje van verse pasta of .

De rol van verse kruiden en lentegroenten

Geen enkel lentegerecht is compleet zonder een overvloed aan verse kruiden en lentegroenten. Deze ingrediënten voegen een laag van frisheid toe aan elk gerecht. In de genoemde gerechten gebruiken wij dan ook veel frisse ingrediënten zoals basilicum, munt, en peterselie voor hun aromatische geur en smaak. Combineer dit met lentegroenten zoals asperges, radijsjes, jonge wortels, en artisjokken, die allemaal een kleurrijke en knapperige textuur toevoegen aan je maaltijd. Door deze verse ingrediënten te gebruiken, versterk je de de smaak van rundvlees.