Roger Rassin

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2010

Stijl

Frans-mediterraans

Functie / Titels

Executive Chef, SVH Meesterkok

Werkzaam bij

InterContinental Amstel Amsterdam

Eerder gewerkt

La Rive, Amstel Hotel, Amsterdam (Van 1994 tot 2016 steeds ★ of ★★ Michelin sterren); Restaurant Cordial, Hotel De Weverij, Oss (★ Michelin ster); Restaurant Vreugd en Rust, Voorburg (★ Michelin ster)

Over de chef

Executive chef Rogér Rassin van het toonaangevende InterContinental Amstel Amsterdam is geïnspireerd door de Frans-mediterrane keuken. Zijn gerechten kenmerken zich door de innovatieve bereidingswijze van groenten en seizoensproducten. Rogér wordt geroemd om zijn pure smaken en het hoge niveau.

Chef's special

Rundersukade met risotto

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Roger. Stap voor stap beschrijft Roger hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Ierse ossenhaas met bimi en linzen

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Roger Rassin:

Sukade.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Allereerst lekker hard rondom aanbakken in de pan, waarna we de overige smaakstoffen eraan toevoegen en dan heerlijk laten pruttelen in de LeCreuset onder het dekseltje.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Er zijn vele mogelijkheden; of met een smeuïge risotto, of met een heerlijke aardappelpuree maar ook met een mooi brood en een Belgisch biertje tijdens de lunch na een stevige ochtendwandeling misstaat deze stoof niet.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.