Jan Klein, voormalig eigenaar en Patron Cuisinier van sterrenstaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord, is een van de oorspronkelijke leden van de Chefs’ Irish Beef Club. In juni 2014 heeft hij zijn restaurant gesloten. Na een periode van 33 jaar, waarvan 24 jaar drager van een Michelinster, was de tijd gekomen om te stoppen. Jan is nu interim-chef en culinair adviseur.
“Iers rundvlees is afkomstig van vleesrunderen die heel veel
ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig,
groen gras en klaver. Op de kleinschalige boerderijen heeft
de boer aandacht voor zijn veestapel en dat proef je aan het vlees.”
Chef’s special
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Jan.
Stap voor stap beschrijft Jan hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Ontmoet hier de chefs van de Chefs’ Irish Beef Club.
Waarom Iers rundvlees?
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.
In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.
From Ireland with love!
De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!