Jan Klein

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2004

Functie

Zelfstandig ondernemer, Interim culinair-adviseur

Werkzaam als

Interim culinair adviseur, Restaurant d'Ertepeller, Papendrecht

Eerder gewerkt

Restaurant Hermitage, Ridderkerk-Rijsoord (★ Michelin Ster); Restaurant de Brave Hendrik, Hendrik Ido Ambacht

Over de chef

Jan Klein, voormalig eigenaar en Patron Cuisinier van sterrenstaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord, is een van de oorspronkelijke leden van de Chefs’ Irish Beef Club. In juni 2014 heeft hij zijn restaurant gesloten. Na een periode van 33 jaar, waarvan 24 jaar drager van een Michelinster, was de tijd gekomen om te stoppen. Jan is nu interim-chef en culinair adviseur.

Chef's special

Geroosterde ribeye met paddestoelen

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Jan. Stap voor stap beschrijft Jan hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Geroosterde diamanthaas met rode wijnsaus

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Jan Klein:

Sukade. Vanwege de rijke smaak van het vlees na de bereiding en de sappigheid die – bij de juiste bereiding – behouden blijft.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Ik bereid dit vlees het liefst in een stoofpan.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Zacht en langzaam gesmoord sukadestuk met luchtige aardappelpuree, gebakken prei en een rijke truffelsaus, bestrooid met aardappelkaantjes. De truffel tilt het vlees nog naar een hoger plan. Dat is puur genieten.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.