Erik de Boer

Lid Chef's Irish Beef Club sinds

2006

Functie / Titels

Zelfstandig ondernemer, SVH Keukenmanagement, SVH Leermeester Horeca

Werkzaam bij

Erik de Boer Culinair, Freelance chef-kok, Culinair advies, Menuontwikkeling

Eerder gewerkt

Restaurant Lakes, Hilversum (★ Michelin ster); Restaurant De Nederlanden, Vreeland (★ Michelin ster); Restaurant Tante Koosje, Loenen aan de Vecht (★ Michelin ster)

Over de chef

Chef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes en De Nederlanden. Hij heeft als chef-kok 3 restaurants tot een Michelinster gekookt. Hij heeft het roer omgegooid en is zijn eigen freelance-bedrijf begonnen in zowel keukenwerkzaamheden alswel advies, consultancy en menu-ontwikkeling.

Chef's special

Ierse rundersukade

Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Erik. Stap voor stap beschrijft Erik hoe je zijn signature dish op tafel tovert.

Bekijk hier het recept!

Chef's simple

Ierse ribeye

Ook met weinig ingrediënten kun je een chefwaardig gerecht op tafel zetten. Zo lekker kan simpel zijn.

Bekijk hier het recept!

Chef’s favourite

Favoriete stukje vlees van Erik de Boer:

De rundersukade, vanwege de echte rundsmaak en de vele smaakmogelijkheden om dit vlees te bereiden.

Hoe bereid je dit stukje vlees en in welke pan?

Ik bereid dit vlees het liefst in een gietijzeren pan, waardoor je het op een zeer laag vuur kan garen, wat de zachtheid van het vlees zeer ten goede komt.

Hoe eet je dit stukje vlees dan het liefst?

Een favoriete manier om dit thuis te bereiden is zoals je Indonesiche rendang maakt, met o.a. citroengras, gember, kokos, rode peper en limoenblad. Ik eet dit het liefst met een geurige pandanrijst en een zoetzure komkommersalade.

Chef it like a chef

Chef’s Irish Beef Club

De chefs moedigen thuiskoks aan om als een topchef te koken met Iers rundvlees. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit met Iers rundvlees. Waag jij je aan de signature dish? Of ga je voor de makkelijkere variant? Laat je inspireren! De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club maken allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees. Ze zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen. Ze onderschrijven dan ook de voordelen van Iers rundvlees.

Waarom Iers rundvlees?

Gewoon buitengewoon rundvlees

  • Een Iers rund is gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten en heeft gemiddeld 3000 m2 grasland tot haar beschikking.
  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.