Shakshuka met Iers rundergehakt

4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt
  • 4 stuks eieren
  • 2 in kleine stukjes gesneden paprika’s
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook dezelfde grootte gesneden als de ui
  • 600 gram tomatenpassata
  • 2 eetlepels olie (om in te bakken)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Peper en zout op smaak
  • Verse peterselie (om te serveren)
  • 4 pita’s/broodjes voor erbij

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

  • 600 gram gehakt
  • 4 stuks eieren
  • 2 in kleine stukjes gesneden paprika’s
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook dezelfde grootte gesneden als de ui
  • 600 gram tomatenpassata
  • 2 eetlepels olie (om in te bakken)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Peper en zout op smaak
  • Verse peterselie (om te serveren)
  • 4 pita’s/broodjes voor erbij

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflooktenen en snij deze in kleine fijne gelijke stukjes. Snij de paprika’s in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit een braadpan/koekenpan waar een grote hoeveelheid in past en waar je een deksel van hebt. Doe de olie in de pan en laat eventjes warm worden.
  3. Bak de ui en knoflook in de olie totdat deze glazig zijn ongeveer 5 minuten. Doe daarna de paprika, oregano en het gehakt erbij. Blijf goed omscheppen zodat het gehakt goed kan garen. Dit duurt ongeveer 7 tot 10 minuten.
  4. Wanneer het gehakt gaar is doe je de tomatenpuree/passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat eventjes pruttelen.
  5. Maak 4 kuiltjes in het gehakt en breek in elk kuiltje een ei. Plaats de deksel op de pan en draai het vuur naar middelhoog. Houd de deksel ongeveer 10 tot 15 minuten op de pan totdat de eieren gestold zijn.
  6. Serveer direct met verse peterselie en pitabroodjes om lekker te dippen.

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflooktenen en snij deze in kleine fijne gelijke stukjes. Snij de paprika’s in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit een braadpan/koekenpan waar een grote hoeveelheid in past en waar je een deksel van hebt. Doe de olie in de pan en laat eventjes warm worden.
  3. Bak de ui en knoflook in de olie totdat deze glazig zijn ongeveer 5 minuten. Doe daarna de paprika, oregano en het gehakt erbij. Blijf goed omscheppen zodat het gehakt goed kan garen. Dit duurt ongeveer 7 tot 10 minuten.
  4. Wanneer het gehakt gaar is doe je de tomatenpuree/passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat eventjes pruttelen.
  5. Maak 4 kuiltjes in het gehakt en breek in elk kuiltje een ei. Plaats de deksel op de pan en draai het vuur naar middelhoog. Houd de deksel ongeveer 10 tot 15 minuten op de pan totdat de eieren gestold zijn.
  6. Serveer direct met verse peterselie en pitabroodjes om lekker te dippen.