Ierse rundersteak

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse rundersteaks (zoals biefstuk, entrecote of ribeye, à 200 g)
  • 1 el olijfolie
  • 4 el steak rub
  • zout en versgemalen peper

 

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

  • 4 Ierse rundersteaks (zoals biefstuk, entrecote of ribeye, à 200 g)
  • 1 el olijfolie
  • 4 el steak rub
  • zout en versgemalen peper

 

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de rundersteaks met olijfolie en wrijf ze goed in met de steak rub.
  2. Leg de steaks op de BBQ en gril ze circa 5 minuten per kant totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt
  3. Verpak de steaks in aluminiumfolie en laat ze op een warme plek minimaal 10 minuten rusten.

 

  • TIP: haal je Ierse rundersteaks ruim van tevoren uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Te grote temperatuurverschillen zorgen voor taai vlees. Zonde, want Iers rundvlees is juist lekker mals.

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de rundersteaks met olijfolie en wrijf ze goed in met de steak rub.
  2. Leg de steaks op de BBQ en gril ze circa 5 minuten per kant totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt
  3. Verpak de steaks in aluminiumfolie en laat ze op een warme plek minimaal 10 minuten rusten.

 

  • TIP: haal je Ierse rundersteaks ruim van tevoren uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Te grote temperatuurverschillen zorgen voor taai vlees. Zonde, want Iers rundvlees is juist lekker mals.