Wonderstoof met melk

4 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 40 g bloem
  • 30 ml olijfolie om in te bakken
  • 3 sjalotjes, in ringen gesneden
  • 10 champignons, in kwarten gesneden
  • 3 dl melk, op kamertemperatuur
  • 2 dl room, op kamertemperatuur
  • zout en peper

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 40 g bloem
  • 30 ml olijfolie om in te bakken
  • 3 sjalotjes, in ringen gesneden
  • 10 champignons, in kwarten gesneden
  • 3 dl melk, op kamertemperatuur
  • 2 dl room, op kamertemperatuur
  • zout en peper

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150° C op ovenstand.
  • Snijd het stoofvlees in stukken. Meng de bloem met zout en peper en haal het rundvlees hier doorheen.
  • Bak in een stoofpan in 10 ml olie, de champignons en de sjalotjes in enkele minuten op middelhoog vuur. Schep het mengsel uit de pan en zet het opzij.
  • Voeg de rest van de olijfolie in de pan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Schep regelmatig om. Doe de champignons, sjalotjes, melk en room erbij.
  • Breng aan de kook en zet de stoofpan met de deksel erop in de voorverwarmde oven. Na een uur roer je alles nog eens goed door en nu zet je de oven op 120°C. Leg de deksel schuin op de pan en laat nog een uur staan.
  • En dan het wonder: het vlees ligt zacht, ingepakt in een dikke zijdeachtige melkwolk. En een smaak! Karamel, het zuiverste vlees en zacht ernaast de champignons en sjalot. Een stoofwonder.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150° C op ovenstand.
  • Snijd het stoofvlees in stukken. Meng de bloem met zout en peper en haal het rundvlees hier doorheen.
  • Bak in een stoofpan in 10 ml olie, de champignons en de sjalotjes in enkele minuten op middelhoog vuur. Schep het mengsel uit de pan en zet het opzij.
  • Voeg de rest van de olijfolie in de pan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Schep regelmatig om. Doe de champignons, sjalotjes, melk en room erbij.
  • Breng aan de kook en zet de stoofpan met de deksel erop in de voorverwarmde oven. Na een uur roer je alles nog eens goed door en nu zet je de oven op 120°C. Leg de deksel schuin op de pan en laat nog een uur staan.
  • En dan het wonder: het vlees ligt zacht, ingepakt in een dikke zijdeachtige melkwolk. En een smaak! Karamel, het zuiverste vlees en zacht ernaast de champignons en sjalot. Een stoofwonder.