Ingrediënten:
-
- 450 g longhaas
- 1 teen knoflook, door de helft gesneden
- 3 el olijfolie
- 20 kleine bosuien, gesneden
- 4 kroppen salade romaine, in de lengte door de helft gesneden
- 100 g semi zongedroogde tomaten
- 1-2 tl balsamicoazijn (goede kwaliteit)
AIOLI
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl witte wijnazijn
- Een snuf basterdsuiker
- 1 tl Dijonmosterd
- 100 ml olijfolie
- 100 ml zonnebloemolie
- Ciabatta brood, om erbij te serveren
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.