• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef

Tournedos Rossini

Ingrediënten

  • 4 Ierse tournedos van 150 gr per stuk
  • 4 sneetjes witbrood
  • 4 escalopes foie gras
  • 20 plakjes wintertruffel
  • 2 dl volle rijke Madeirajus
  • 20 ravioli gevuld met gestoofde ossenstaart
  • 20 getourneerde kastanjechampignons

Waarom Iers rundvlees?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Steek uit de sneetjes witbrood 4 mooie ronder croutons en bak deze goudgeel in de boter.
  2. Bak de tournedos eerst aan in de olie en voeg na het dichtschroeien boter toe met wat teentjes knoflook, tijm en laurier. Bak ze mooie op gaarheid medium-rare en schep het vocht voortdurend over het vlees.
  3. Bak de escalopes foie gras tevens mooi goudgeel. Bak de champignons en kook ondertussen de ravioli.
  4. Dresseer op het bord nu als eerste de croutons, zet hierop de tournedos. Plaat hier bovenop de foie gras en tenslotte de plakjes truffel. Zet er omheen de champignons en de ravioli en giet er tenslotte als laatste de mooie volle rijke Madeirajus over. Smakelijk!

Meer weten over Michel van de Kroft? Klik hier!

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?