Thaise roerbak met Ierse biefreepjes

4 personen
15 minuten
Thaise roerbak met Ierse biefreepjes

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflapjes
  • 3 el olie
  • 1-1½ el Thaise rode currypasta
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g peultjes
  • 200 ml kokosmelk
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflapjes
  • 3 el olie
  • 1-1½ el Thaise rode currypasta
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g peultjes
  • 200 ml kokosmelk
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Dep de bieflapjes droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roer als de olie begint te dampen de currypasta erdoor en schep de helft van de plakjes vlees erdoor.
  2. Bak ze op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de gebakken plakjes op een bord en bak de rest van het vlees bruin. Schep ook dit vlees op een bord.
  3. Roer de gember en limoenrasp door het bakvet en schep de bosuitjes en peultjes erdoor. Roerbak 2-3 minuten. Schenk het limoensap met de kokosmelk en 75 ml water erbij, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het gerecht nog even goed door. Breng het op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze:

  1. Dep de bieflapjes droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roer als de olie begint te dampen de currypasta erdoor en schep de helft van de plakjes vlees erdoor.
  2. Bak ze op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de gebakken plakjes op een bord en bak de rest van het vlees bruin. Schep ook dit vlees op een bord.
  3. Roer de gember en limoenrasp door het bakvet en schep de bosuitjes en peultjes erdoor. Roerbak 2-3 minuten. Schenk het limoensap met de kokosmelk en 75 ml water erbij, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het gerecht nog even goed door. Breng het op smaak met zout en peper.