Thaise roerbak met Ierse biefreepjes

4 personen
15 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflapjes
  • 3 el olie
  • 1-1½ el Thaise rode currypasta
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g peultjes
  • 200 ml kokosmelk

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflapjes
  • 3 el olie
  • 1-1½ el Thaise rode currypasta
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g peultjes
  • 200 ml kokosmelk

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Dep de bieflapjes droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roer als de olie begint te dampen de currypasta erdoor en schep de helft van de plakjes vlees erdoor.
  2. Bak ze op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de gebakken plakjes op een bord en bak de rest van het vlees bruin. Schep ook dit vlees op een bord.
  3. Roer de gember en limoenrasp door het bakvet en schep de bosuitjes en peultjes erdoor. Roerbak 2-3 minuten. Schenk het limoensap met de kokosmelk en 75 ml water erbij, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het gerecht nog even goed door. Breng het op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze:

  1. Dep de bieflapjes droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roer als de olie begint te dampen de currypasta erdoor en schep de helft van de plakjes vlees erdoor.
  2. Bak ze op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de gebakken plakjes op een bord en bak de rest van het vlees bruin. Schep ook dit vlees op een bord.
  3. Roer de gember en limoenrasp door het bakvet en schep de bosuitjes en peultjes erdoor. Roerbak 2-3 minuten. Schenk het limoensap met de kokosmelk en 75 ml water erbij, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het gerecht nog even goed door. Breng het op smaak met zout en peper.