Surf en Turf, entrecote met gamba's

4 personen
50 minuten

Ingrediënten:

  • 4 entrecotes
  • 1 el mosterd
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 2 tl hot peppersauce
  • 3 el olijfolie
  • 6 kleine trostomaten
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 12 gamba’s
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 50 g zeekraal

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 entrecotes
  • 1 el mosterd
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 2 tl hot peppersauce
  • 3 el olijfolie
  • 6 kleine trostomaten
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 12 gamba’s
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 50 g zeekraal

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Meng de mosterd met bruine suiker, 1 theelepel hot peppersauce, peper en 2 eetlepels olijfolie naar smaak. Bestrijk de entrecotes met deze marinade en laat ze 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaatblokjes in een schaaltje om met de limoenrasp, uienringetjes, 2 eetlepels limoensap en zout en peper naar smaak.
  3. Pel de gamba’s en meng ze in een diep bord met de knoflook, 1 theelepel hot peppersauce, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak.
  4. Leg de entrecotes in de pan en bak deze aan iedere kant 2 a 3 minuten. Laat de entrecotes nog even rusten in folie.
  5. Bak de gamba’s nog even zonder extra vet al omscheppend in 2-3 minuten net aan gaar. Ze zijn dan ondoorschijnend en lichtroze.
    Leg de entrecotes op borden. Leg er een pluk zeekraal op en verdeel de gamba’s erover. Serveer de tomatensalsa erbij.

Bereidingswijze:

  1. Meng de mosterd met bruine suiker, 1 theelepel hot peppersauce, peper en 2 eetlepels olijfolie naar smaak. Bestrijk de entrecotes met deze marinade en laat ze 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaatblokjes in een schaaltje om met de limoenrasp, uienringetjes, 2 eetlepels limoensap en zout en peper naar smaak.
  3. Pel de gamba’s en meng ze in een diep bord met de knoflook, 1 theelepel hot peppersauce, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak.
  4. Leg de entrecotes in de pan en bak deze aan iedere kant 2 a 3 minuten. Laat de entrecotes nog even rusten in folie.
  5. Bak de gamba’s nog even zonder extra vet al omscheppend in 2-3 minuten net aan gaar. Ze zijn dan ondoorschijnend en lichtroze.
    Leg de entrecotes op borden. Leg er een pluk zeekraal op en verdeel de gamba’s erover. Serveer de tomatensalsa erbij.