Stoof Rossini met Iers rundvlees

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 1 el bloem
    • 2 el olijfolie
    • 2 el boter
    • 4 uien, in ringen
    • 500 ml runderbouillon
    • 150 ml droge marsala
    • 100 ml slagroom
    • truffel-pasta of truffelolie naar smaak
    • 1 zwarte truffel (optioneel)
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
    • truffelschaaf
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 1 el bloem
    • 2 el olijfolie
    • 2 el boter
    • 4 uien, in ringen
    • 500 ml runderbouillon
    • 150 ml droge marsala
    • 100 ml slagroom
    • truffel-pasta of truffelolie naar smaak
    • 1 zwarte truffel (optioneel)
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
    • truffelschaaf
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 ½ cm. Bestrooi het vlees licht met de bloem. Verhit de helft van de olijfolie en de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie en de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de runderbouillon en de marsala.
  3. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra hete runderbouillon toe.
  4. Voeg vlak voor serveren de slagroom toe (breng de stoof niet meer aan de kook).
  5. Breng op smaak met de truffelpasta of –olie, schaaf de zwarte truffel erboven en serveer direct.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 ½ cm. Bestrooi het vlees licht met de bloem. Verhit de helft van de olijfolie en de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie en de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de runderbouillon en de marsala.
  3. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra hete runderbouillon toe.
  4. Voeg vlak voor serveren de slagroom toe (breng de stoof niet meer aan de kook).
  5. Breng op smaak met de truffelpasta of –olie, schaaf de zwarte truffel erboven en serveer direct.