Ingrediënten:
- 800 g riblappen (rund), met het vet er afgesneden, in blokjes van 5 cm
- 3 el olijfolie
- 3 uien, in dunne schijven gesneden
- 1 tl fijngehakte verse tijm
- 2 el bloem
- 500 ml blik Guinness of een ander donker bier met een vergelijkbare smaak
- 300 ml runderbouillon
- 4 wortels, in de lengte doorgesneden
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el fijngehakte verse peterselie
- 2 el fijngesneden verse bieslook
- 75 g runderniervet in geraspte reepjes
- 1 tl lichtbruine suiker
- 1 el rode wijnazijn
Peterselieknoedels
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el fijngehakte verse peterselie
- 2 el fijngesneden verse bieslook
- 75 g runderniervet in geraspte reepjes
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!