Ingrediënten:
- 300 g rundvlees, in stukjes om te roerbakken
- 300 g gedroogde Udon noedels (of 500 g verse)
- Zonnebloemolie, voor het bakken
- 4 sjalotten, zeer fijngesneden
- 2 grote rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en dungesneden
- 2 tl sesamolie
- 200 g verse taugé
- Handjevol verse korianderblaadjes
- 200 g gezouten geroosterde pinda’s
- 2 knoflooktenen, gepeld
- Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
- Pakje kokoscrème à 250 g
- Ongeveer 1 el sojasaus
- Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
- Schijfjes limoen, om te serveren
Pindasaus
- 200 g gezouten geroosterde pinda’s
- 2 knoflooktenen, gepeld
- Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
- Pakje kokoscrème à 250 g
- Ongeveer 1 el sojasaus
- Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
- Schijfjes limoen, om te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!