• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht

Sloppy Joe wraps

Ingrediënten

  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 50 g rauwe chorizo, in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 2 el (lichte bruine basterdsuiker)
  • 1 el honing
  • 1 kleine groene chili, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl Dijonmosterd
  • Een blikje kidneybonen in chilisaus à 400 g
  • 2 el appel cider azijn

    Om te serveren

  • 1 salade Romaine, in reepjes gesneden
  • 100 g Monterey jack kaas, geraspt (of een vergelijkbare goede smeltbare kaas)
  • Handje gesneden Jalapeño pepers (naar keuze)
  • 4-6 grote volkoren soft wraps/ tortilla's

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote braadpan boven een middelhoog vuur en bak de chorizo tot het vet eruit begint te lopen. Doe het gehakt erbij. Roerbak tot het vlees bruin begint te worden, rul het met een houten spatel. Doe de ui, de groene paprika, tomatensaus en de chilipeper erbij en bak het nog een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.
  2. Doe de honing, mosterd, azijn en suiker erbij en roer tot het goed vermengd is. Breng op smaak met peper en zout, breng het aan de kook en laat het 2 tot 3 minuten pruttelen tot de saus mooi en dik is.
  3. Verhit een grote anti-aanbak braadpan en verwarm elke wrap ongeveer 10 seconden aan beide kanten. Leg de sla in het midden van elke wrap en schep er het Sloppy Joe mengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas en de Jalapeño pepers, als je die gebruikt. Vouw de buitenkant naar binnen en rol de wraps op. Snijd de wraps diagonaal door het midden en leg ze op borden om te serveren. Tags: Sloppy Joe

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?