Shoarmabroodjes gevuld met Iers rundvlees

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse runde reepjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • ½ el milde paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 1 komkommer
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 50 g veldsla
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 el tomatenketchup
  • 6 shoarmabroodjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse runde reepjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • ½ el milde paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 1 komkommer
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 50 g veldsla
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 el tomatenketchup
  • 6 shoarmabroodjes

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een diep bord de knoflook en peterselie met paprikapoeder, koriander, kaneel en wat peper en zout. Roer de olijfolie erdoor. Schep de reepjes vlees door deze kruidige olie en laat alles 10 minuten staan.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer helften in dunne boogjes. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de ijsbergsla in stukken en snijd de stukken in dunne reepjes.
  3. Roer in een kom de yoghurt en tomatenketchup tot een lekker sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
  4. Laat de wok op hoog vuur warm worden en schep het vlees erin. Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 minuten mooi bruin.
  5. Rooster de broodjes in een broodrooster. Halveer de shoarmabroodjes en duw ze open. Duw in elk broodje wat slareepjes en komkommer boogjes. Voeg er een paar partjes tomaat bij en een beetje veldsla. Schep in elk broodje een volle lepel gebakken vleesreepjes en schep er een flinke lepel saus op. Zet de gevulde broodjes naast elkaar in een schaal.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een diep bord de knoflook en peterselie met paprikapoeder, koriander, kaneel en wat peper en zout. Roer de olijfolie erdoor. Schep de reepjes vlees door deze kruidige olie en laat alles 10 minuten staan.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer helften in dunne boogjes. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de ijsbergsla in stukken en snijd de stukken in dunne reepjes.
  3. Roer in een kom de yoghurt en tomatenketchup tot een lekker sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
  4. Laat de wok op hoog vuur warm worden en schep het vlees erin. Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 minuten mooi bruin.
  5. Rooster de broodjes in een broodrooster. Halveer de shoarmabroodjes en duw ze open. Duw in elk broodje wat slareepjes en komkommer boogjes. Voeg er een paar partjes tomaat bij en een beetje veldsla. Schep in elk broodje een volle lepel gebakken vleesreepjes en schep er een flinke lepel saus op. Zet de gevulde broodjes naast elkaar in een schaal.