Ingrediënten
Rundvleesspiesen
- 700 g fijn gemalen Iers rundergehakt
- 1 ui, zeer fijngesneden
- 2 tl verse marjolein of oregano, gehakt (of 1 tl gedroogd, van goede kwaliteit)
- 2 el verse munt, gehakt
- ½ tl chilipoeder
- Snuf gemalen kardemom
Turkse broden
- 500 g witte bloem
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 pak gedroogde gist
- 1 tl fijn zeezout
- ½ tl suiker
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl chilivlokken
- 1 el olijfolie
- 5 el dikke Griekse yoghurt
- 2 el tahin (pasta van sesamzaad)
- 1 el vers citroensap
- 1 knoflookteen, geperst
- 2 el verse koriander, gehakt
Voor de dressing
- 2 el extra vierge olijfolie
- 5 el dikke Griekse yoghurt
- 2 el tahin (pasta van sesamzaad)
- 1 el vers citroensap
- 1 knoflookteen, geperst
- 2 el verse koriander, gehakt