Ingrediënten
- 550 g entrecote steak, vet eraf, in dunne reepjes over de lengte gesneden
- 2 sjalotten, gesneden
- 2 knoflooktenen, gesneden
- 1 rode chilipeper, gesneden
- Stuk verse gember van 2.5 cm, geschild en gesneden
- 2 el rijstwijn azijn
- 4 el lichte sojasaus
- 4 tl rietsuiker (als je hebt lichte muscovado suiker)
- 1 tl Chinese vijf kruidenpoeder
INGELEGDE KOMKOMMER
- 4 el rijstwijn azijn
- 2 el basterdsuiker
- ½ kleine komkommer, geschild, gehalveerd, van zaden ontdaan en dungesneden
DIPSAUS
- Grote hand verse korianderblaadjes
- ½ knoflookteen
- ½ rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en kleine blokjes gesneden
- Stuk verse gember van 2 cm, geschild en gesneden
- 3 el pindakaas met stukjes noot
- 2 tl donkere sojasaus
- 1 tl lichte muscovado suiker
- Sap van 2 limoenen
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.