4 ENTRECOTES À 225 G
- 4 entrecotes à 225 g
- 3 el olijfolie
- 6 plakjes spek
- 1 el maple syrup
- ½ dun Frans stokbroodje, diagonaal in lange dunne repen gesneden
- 4 kroppen romaine sla, stronk eraf en in stukken gesneden
- 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
DRESSING
- 3 ansjovisfilets, uitgelekt
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 eigeel
- 2 tl citroensap
- 2 tl Dijonmosterd
- 1 teen knoflook, geperst
- ¼ tl mosterdpoeder
- 1 tl Worcestersaus
- 150 ml plantaardige of raapzaadolie
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.