Runder rissoles met warme aardappel en spinaziesalade

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

RISSOLES

  • 450 g gebraden biefstuk, grofgesneden
  • 1 ui, grofgesneden
  • 75 g vers wit broodkruim
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl romige mierikswortel
  • 2 el verse platte peterselie, gehakt
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 groot ei
  • 75 g gedroogde witte broodkruim of paneermeel
  • Zonnebloemolie om te bakken

WARME AARDAPPEL EN SPINAZIESALADE

  • 500 g vastkokende nieuwe aardappels, geschild of schoongeboend
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 el verse bieslook, geknipt
  • 50 g baby spinaziebladeren
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

RISSOLES

  • 450 g gebraden biefstuk, grofgesneden
  • 1 ui, grofgesneden
  • 75 g vers wit broodkruim
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl romige mierikswortel
  • 2 el verse platte peterselie, gehakt
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 groot ei
  • 75 g gedroogde witte broodkruim of paneermeel
  • Zonnebloemolie om te bakken

WARME AARDAPPEL EN SPINAZIESALADE

  • 500 g vastkokende nieuwe aardappels, geschild of schoongeboend
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 el verse bieslook, geknipt
  • 50 g baby spinaziebladeren
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappels in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook 15 tot 20 minuten of tot ze gaar zijn. In de tussentijd doe je de mosterd, azijn en een eetlepel water in de keukenmachine met zout en peper en draai dit tot een mengsel. Schenk langzaam de zonnebloemolie in een gelijkmatige straal erbij en voeg genoeg water toe om de dressing dezelfde consistentie te geven als geslagen room.
  2. Om de rissoles te bereiden, hak je het vlees en de ui met het fijnste mes van de gehaktmolen, of hak deze fijn in een keukenmachine. Doe in een kom en voeg de verse broodkruim, mosterd, mierikswortel, peterselie, knoflook, ei en zout en peper naar smaak toe. Verdeel over 12 porties en maak met je handen ronde, platte vormen. Haal ze door het gedroogde broodkruim.
  3. Om de runder rissoles te braden, verhit je een dunne laag zonnebloemolie in de pan en braad de rissoles 4 tot 5 minuten aan elke kant. Het kan zijn dat je dit in etappes moet doen, dat ligt aan de grootte van je pan.
  4. Giet de aardappels af en als ze genoeg afgekoeld zijn om vast te houden, snijd je ze in plakjes of partjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een kom en strooi er de bieslook over, dan schep je er genoeg dressing bij om ze licht te bedekken maar ze er niet in te verdrinken.
  5. Net voordat je het gaat serveren, doe je nog een klein beetje dressing op de spinazie en schep je dit voorzichtig door de aardappels. Leg de rundvlees rissoles op de verwarmde borden en serveer met wat warme aardappel- en spinaziesalade.

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappels in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook 15 tot 20 minuten of tot ze gaar zijn. In de tussentijd doe je de mosterd, azijn en een eetlepel water in de keukenmachine met zout en peper en draai dit tot een mengsel. Schenk langzaam de zonnebloemolie in een gelijkmatige straal erbij en voeg genoeg water toe om de dressing dezelfde consistentie te geven als geslagen room.
  2. Om de rissoles te bereiden, hak je het vlees en de ui met het fijnste mes van de gehaktmolen, of hak deze fijn in een keukenmachine. Doe in een kom en voeg de verse broodkruim, mosterd, mierikswortel, peterselie, knoflook, ei en zout en peper naar smaak toe. Verdeel over 12 porties en maak met je handen ronde, platte vormen. Haal ze door het gedroogde broodkruim.
  3. Om de runder rissoles te braden, verhit je een dunne laag zonnebloemolie in de pan en braad de rissoles 4 tot 5 minuten aan elke kant. Het kan zijn dat je dit in etappes moet doen, dat ligt aan de grootte van je pan.
  4. Giet de aardappels af en als ze genoeg afgekoeld zijn om vast te houden, snijd je ze in plakjes of partjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een kom en strooi er de bieslook over, dan schep je er genoeg dressing bij om ze licht te bedekken maar ze er niet in te verdrinken.
  5. Net voordat je het gaat serveren, doe je nog een klein beetje dressing op de spinazie en schep je dit voorzichtig door de aardappels. Leg de rundvlees rissoles op de verwarmde borden en serveer met wat warme aardappel- en spinaziesalade.