Romige rundvleesragout in knapperige bakjes

10 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g gaar rundvlees (uit de bouillon of van runderlapjes)
  • 4 sneetjes casinobrood, zonder korst
  • 50 g boter, gesmolten
  • ½ el milde kerriepoeder
  • 30 g bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml kokosmelk

Ingrediënten:

  • 250 g gaar rundvlees (uit de bouillon of van runderlapjes)
  • 4 sneetjes casinobrood, zonder korst
  • 50 g boter, gesmolten
  • ½ el milde kerriepoeder
  • 30 g bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood elk in vier vierkantjes en rol deze met de deegroller uit tot dunne lapjes. Bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en duw elk lapje in een holte van de muffinvorm.
  2. Bak de bakjes in de oven in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Smelt 30 g boter in een pan en roer de kerriepoeder en bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerende één minuut. Voeg dan de helft van de bouillon toe en verwarm het mengsel al roerende tot het glad en dik gebonden is.
  3. Voeg al roerende de rest van de bouillon en de kokosmelk toe. Laat de saus, de ragout, nog 2-3 minuten heel zachtjes pruttelen. Snijd het vlees in kleine stukjes en roer ze door de ragout. Breng de ragout op smaak op smaak met zout en peper. Zet de bakjes op een schaal en schep de ragout erin. Garneer met koriander en veldsla.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood elk in vier vierkantjes en rol deze met de deegroller uit tot dunne lapjes. Bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en duw elk lapje in een holte van de muffinvorm.
  2. Bak de bakjes in de oven in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Smelt 30 g boter in een pan en roer de kerriepoeder en bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerende één minuut. Voeg dan de helft van de bouillon toe en verwarm het mengsel al roerende tot het glad en dik gebonden is.
  3. Voeg al roerende de rest van de bouillon en de kokosmelk toe. Laat de saus, de ragout, nog 2-3 minuten heel zachtjes pruttelen. Snijd het vlees in kleine stukjes en roer ze door de ragout. Breng de ragout op smaak op smaak met zout en peper. Zet de bakjes op een schaal en schep de ragout erin. Garneer met koriander en veldsla.