Pastasalade met peultjes en Ierse rosbief

4 personen
25 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g gebraden Ierse rosbief (vleeswaar)
  • 250 g penne
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4-5 el olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 100 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt

Ingrediënten:

  • 200 g gebraden Ierse rosbief (vleeswaar)
  • 250 g penne
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4-5 el olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 100 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt

Bereidingswijze:

  1. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht eruit en laat dit in een zeef boven een kom uitlekken. Wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in dunne reepjes.
  3. Klop het tomatenvocht met de azijn, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de penne af en schep de pasta nog warm door de dressing. Laat de penne afkoelen.
  4. Snijd de plakjes Ierse rosbief in repen van 2 cm breed en schep deze met de peultjes, tomaatreepjes en spinazieblaadjes luchtig door de penne.

Bereidingswijze:

  1. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht eruit en laat dit in een zeef boven een kom uitlekken. Wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in dunne reepjes.
  3. Klop het tomatenvocht met de azijn, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de penne af en schep de pasta nog warm door de dressing. Laat de penne afkoelen.
  4. Snijd de plakjes Ierse rosbief in repen van 2 cm breed en schep deze met de peultjes, tomaatreepjes en spinazieblaadjes luchtig door de penne.