Pappardelle met Ierse rosbief en paddenstoelen

4 personen
35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 stuk Ierse rosbief van 600 g, op kamertemperatuur
  • 1 el balsamicoazijn
  • 5-6 el olijfolie
  • 2 portobellos
  • 200 g shiitakes
  • 100 g cantharellen
  • 500 g verse pappardelle (uit de koeling) *
  • 2 el fijngehakte oregano
  • 400 ml paddenstoelen-fond of -bouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas, in dunne plakjes geschaafd

Ingrediënten:

  • 1 stuk Ierse rosbief van 600 g, op kamertemperatuur
  • 1 el balsamicoazijn
  • 5-6 el olijfolie
  • 2 portobellos
  • 200 g shiitakes
  • 100 g cantharellen
  • 500 g verse pappardelle (uit de koeling) *
  • 2 el fijngehakte oregano
  • 400 ml paddenstoelen-fond of -bouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas, in dunne plakjes geschaafd

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de Ierse rosbief in met zout, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie. Leg de rosbief in een hapjespan en bak het vlees op matig hoog vuur in 15-20 minuten rondom bruin. Het vlees mag van binnen nog net rood of mooi rosé zijn (kerntemperatuur 45-50 ˚C) Keer het vlees regelmatig, zodat echt alle kanten gebakken worden.
  2. Maak intussen de paddenstoelen schoon. Halveer de portobellos en snijd ze in dikke plakken. Halveer ook de cantharellen en de shiitakes.
  3. Kook de pappardelle in een grote pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Verpak de rosbief in aluminiumfolie en houd het vlees warm in een oven van 100 ˚C.
  4. Voeg nog 2-3 eetlepels olijfolie aan het bakvet van de rosbief toe en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep de oregano erdoor en voeg wat zout en peper toe. Schep de paddenstoelen op een warm bord.
  5. Roer de fond en een soep-opscheplepel pastakookvocht door het bakvet van de paddenstoelen en kook het vocht op hoog vuur bruisend tot de helft in. Snijd intussen de rosbief in dunne plakken.
  6. Laat de pappardelle heel even in een vergiet uitlekken en schep de pasta en de paddenstoelen door het ingekookte vocht. Schep de pappardelle met de paddenstoelen en jus in warme diepe borden. Leg de plakken rosbief op de pasta en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de Ierse rosbief in met zout, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie. Leg de rosbief in een hapjespan en bak het vlees op matig hoog vuur in 15-20 minuten rondom bruin. Het vlees mag van binnen nog net rood of mooi rosé zijn (kerntemperatuur 45-50 ˚C) Keer het vlees regelmatig, zodat echt alle kanten gebakken worden.
  2. Maak intussen de paddenstoelen schoon. Halveer de portobellos en snijd ze in dikke plakken. Halveer ook de cantharellen en de shiitakes.
  3. Kook de pappardelle in een grote pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Verpak de rosbief in aluminiumfolie en houd het vlees warm in een oven van 100 ˚C.
  4. Voeg nog 2-3 eetlepels olijfolie aan het bakvet van de rosbief toe en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep de oregano erdoor en voeg wat zout en peper toe. Schep de paddenstoelen op een warm bord.
  5. Roer de fond en een soep-opscheplepel pastakookvocht door het bakvet van de paddenstoelen en kook het vocht op hoog vuur bruisend tot de helft in. Snijd intussen de rosbief in dunne plakken.
  6. Laat de pappardelle heel even in een vergiet uitlekken en schep de pasta en de paddenstoelen door het ingekookte vocht. Schep de pappardelle met de paddenstoelen en jus in warme diepe borden. Leg de plakken rosbief op de pasta en verdeel de Parmezaanse kaas erover.