Opgerolde gehaktbroodjes met tomaat

4 personen
165 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g tarwebloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 100 g halfdroge tomaatjes (uit pot), uitgelekt
  • 100 g feta, verkruimeld

Ingrediënten:

  • 500 g tarwebloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 100 g halfdroge tomaatjes (uit pot), uitgelekt
  • 100 g feta, verkruimeld

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem in een kom met gist, 1 theelepel zout, olijfolie en 250-300 ml lauwwarm water tot een zacht deeg. Laat dit 15 minuten staan. Bestrijk het werkvlak met een beetje olie en kneed het deeg hierop 5-10 minuten tot soepel en elastisch en niet meer plakt. Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  2. Meng het gehakt met paprikapoeder, tijm, ui en peterselie. Druk het deeg op het werkvlak uit tot een lap van 25 x 40 cm en druk het gehakt op het deeg uit tot een dunne laag die het deeg helemaal bedekt. Verdeel de tomaatjes erover. Rol het deeg met het gehakt stevig op, begin aan een korte kant.
  3. Snijd de rol in 8 plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de feta erover en laat de rollen afgedekt met een schone theedoek weer 1 uur rijzen.
    Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de gehaktbroodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm of koud.

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem in een kom met gist, 1 theelepel zout, olijfolie en 250-300 ml lauwwarm water tot een zacht deeg. Laat dit 15 minuten staan. Bestrijk het werkvlak met een beetje olie en kneed het deeg hierop 5-10 minuten tot soepel en elastisch en niet meer plakt. Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  2. Meng het gehakt met paprikapoeder, tijm, ui en peterselie. Druk het deeg op het werkvlak uit tot een lap van 25 x 40 cm en druk het gehakt op het deeg uit tot een dunne laag die het deeg helemaal bedekt. Verdeel de tomaatjes erover. Rol het deeg met het gehakt stevig op, begin aan een korte kant.
  3. Snijd de rol in 8 plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de feta erover en laat de rollen afgedekt met een schone theedoek weer 1 uur rijzen.
    Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de gehaktbroodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm of koud.