Knapperige runderschnitzel met selderijsalade

4 personen
45 minuten

Ingrediënten

    • 4 entrecotes à 150 g
    • 300 ml karnemelk
    • 2 tl zout
    • 50 g boter, wat extra voor het invetten
    • Bloem
    • 100 g verse witte broodkruim
    • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 4 grote plakken geroosterd zuurdesembrood, voor erbij
    • Geknipte verse bieslook, om te garneren

SELDERIJSALADE

  • 1 kleine knolselderij
  • 4 el grof gehakte verse bladpeterselie
  • 2 el geknipte verse bieslook
  • 2 el karnemelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl ciderazijn
  • 120 ml mayonaise
  • Tomaten & chili relish, voor erbij

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

    • 4 entrecotes à 150 g
    • 300 ml karnemelk
    • 2 tl zout
    • 50 g boter, wat extra voor het invetten
    • Bloem
    • 100 g verse witte broodkruim
    • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 4 grote plakken geroosterd zuurdesembrood, voor erbij
    • Geknipte verse bieslook, om te garneren

SELDERIJSALADE

  • 1 kleine knolselderij
  • 4 el grof gehakte verse bladpeterselie
  • 2 el geknipte verse bieslook
  • 2 el karnemelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl ciderazijn
  • 120 ml mayonaise
  • Tomaten & chili relish, voor erbij

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Haal het vet van de steaks en leg ze op een hakblok, doe er een stuk bakpapier op en maak ze dan snel plat tot ongeveer 1,5 cm dikte met behulp van een vleeshamer of een deegroller. Doe de karnemelk en het zout in een kom en leg hier de steaks in. Zet ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur weg om het vlees mals te laten worden door de karnemelk.
  2. In de tussentijd maak je de selderijsalade. Schil de knolselderij en gebruik een mandoline/schaaf om ze julienne (zeer fijngesneden) te snijden. Roer de peterselie, bieslook, karnemelk, ahornsiroop, mosterd en de azijn door de mayonaise en schep er dan de knolselderij door. Bestrooi met zout en peper.
  3. Strooi de bloem op een bord en de geklopte eieren in een ondiepe schaal. Doe het broodkruim en de Parmezaanse kaas in een ondiepe schaal en bestrooi met peper en zout, roer het dan heel goed door elkaar. Haal de steaks uit de karnemelk marinade, en schud zachtjes de marinade eraf. Haal ze licht door de bloem en doop ze dan in de geklopte eieren. Als laatste haal je ze door het broodkruim mengsel.
  4. Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en braad de schnitzels boven een hoog vuur om ze aan beide kanten te schroeien, zet dan het vuur op medium en bak ze nog 2-4 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je de steaks wil hebben.
  5. Doe de selderijsalade op een plak geroosterd zuurdesembrood op warme borden. Leg daar de knapperige runderschnitzel op.

Bereidingswijze:

  1. Haal het vet van de steaks en leg ze op een hakblok, doe er een stuk bakpapier op en maak ze dan snel plat tot ongeveer 1,5 cm dikte met behulp van een vleeshamer of een deegroller. Doe de karnemelk en het zout in een kom en leg hier de steaks in. Zet ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur weg om het vlees mals te laten worden door de karnemelk.
  2. In de tussentijd maak je de selderijsalade. Schil de knolselderij en gebruik een mandoline/schaaf om ze julienne (zeer fijngesneden) te snijden. Roer de peterselie, bieslook, karnemelk, ahornsiroop, mosterd en de azijn door de mayonaise en schep er dan de knolselderij door. Bestrooi met zout en peper.
  3. Strooi de bloem op een bord en de geklopte eieren in een ondiepe schaal. Doe het broodkruim en de Parmezaanse kaas in een ondiepe schaal en bestrooi met peper en zout, roer het dan heel goed door elkaar. Haal de steaks uit de karnemelk marinade, en schud zachtjes de marinade eraf. Haal ze licht door de bloem en doop ze dan in de geklopte eieren. Als laatste haal je ze door het broodkruim mengsel.
  4. Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en braad de schnitzels boven een hoog vuur om ze aan beide kanten te schroeien, zet dan het vuur op medium en bak ze nog 2-4 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je de steaks wil hebben.
  5. Doe de selderijsalade op een plak geroosterd zuurdesembrood op warme borden. Leg daar de knapperige runderschnitzel op.