Ingrediënten:
- 300 g Ierse biefstuk (of ander Iers rundvlees)
- 1 tros kerstrostomaatjes
- 7 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- Klein bosje bieslook, fijngesneden
- 3 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1 grote augurk, fijngesneden
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 eidooier, geprakt
- Worcestersaus
- Tabasco
- 12 gepelde gamba’s met staartstukje
- 4 lente-uitjes, in lange stukken
- 2 halfzacht gekookte (scharrel)eieren, gehalveerd
- 2 artisjokharten, in parten
- 12 zwarte olijven op olie
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.