Ierse steak met gegrilde groenten

2 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 goede rundersteaks, lendenstuk of entrecôte
  • 1-2 courgettes, in dikke plakken gesneden
  • 1-2 rode paprika’s, ontpit en in grove stukken gesneden
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd en in grove stukken gesneden
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn of wijnazijn

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 2 goede rundersteaks, lendenstuk of entrecôte
  • 1-2 courgettes, in dikke plakken gesneden
  • 1-2 rode paprika’s, ontpit en in grove stukken gesneden
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd en in grove stukken gesneden
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn of wijnazijn

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill/pan tot hij gloeiendheet is. Meng de olie, het zout, de zwarte peper en balsamicoazijn. Giet de helft over de steaks en de rest over het groentemengsel. Meng beide goed.
  2. Doe de groenten in de grillpan en voeg daarna de steaks toe. Als de pan te vol is, doe het dan in twee porties. Grill de groenten en steaks gedurende 5-8 minuten.
  3. Serveer met een paar aardappelen in de schil.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill/pan tot hij gloeiendheet is. Meng de olie, het zout, de zwarte peper en balsamicoazijn. Giet de helft over de steaks en de rest over het groentemengsel. Meng beide goed.
  2. Doe de groenten in de grillpan en voeg daarna de steaks toe. Als de pan te vol is, doe het dan in twee porties. Grill de groenten en steaks gedurende 5-8 minuten.
  3. Serveer met een paar aardappelen in de schil.