• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    240 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef, Stoven

Ierse runderstoof met kerrie

Ingrediënten

  • 1 kilo Ierse riblappen
  • 75 gram wortel in blokjes
  • 75 gram venkel in blokjes
  • 75 gram ui
  • 1 Granny Smith, in blokjes
  • 4 grote champignons
  • 3 knoflooktenen
  • 4 plakken gember
  • 1 stengel sereh
  • 1 steranijs
  • 3 laurierbladen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 stuks limoenblad
  • 2 dl witte wijn
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl runderbouillon
  • Eetlepel gehakte dragon
  • Peper en zout naar smaak

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Vlees in blokjes snijden, kruiden met peper, zout, kerrie en bloem
  2. Aanbraden in een koekenpan tot alles mooi verkleurd is
  3. Afblussen met witte wijn
  4. Alle groenten aanzweten
  5. Kruiden, specerijen en appel toevoegen
  6. Alles in de gietijzeren pan
  7. Bouillon en de kokosmelk toevoegen en dan lekker 4 uur stoven
  8. Na de stooftijd de saus laten inkoken naar smaak
  9. Voeg de gehakte dragon toe en serveer.

Lekker met: Zoetzure groenten, gefrituurde bloemkool en korianderrijst

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?