Ierse runderspiezen met salie en courgetterolletjes

4 personen
50 minuten

Ingrediënten:

    • 600 g Iers biefstuk
    • 2 el verse oregano
    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 2 el balsamicoazijn
    • 100 ml olijfolie
    • 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
    • 2 tl pikante paprikapoeder
    • 2 kleine courgettes
    • 2 kleine rode uien, gepeld
    • 12 blaadjes salie
    • 4 lange metalen spiesen
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Ingrediënten:

    • 600 g Iers biefstuk
    • 2 el verse oregano
    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 2 el balsamicoazijn
    • 100 ml olijfolie
    • 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
    • 2 tl pikante paprikapoeder
    • 2 kleine courgettes
    • 2 kleine rode uien, gepeld
    • 12 blaadjes salie
    • 4 lange metalen spiesen
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het biefstuk in totaal 32 blokjes. Hak de oregano en tijm heel fijn. Meng in een diep bord driekwart van de kruiden met peper, 1 eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Schep de blokjes vlees erdoor en laat ze 30 minuten staan.
  2. Pureer de paprika’s in de blender met het paprikapoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, de rest van de kruiden en zout en peper naar smaak. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in 12 lange, dunne linten en rol ze op. Snijd de uien elk in 6 partjes.
  3. Steek een blokje biefstuk, een blaadje salie, een partje ui, een blokje biefstuk en een courgetterolletje aan de spies. Herhaal dit nog twee keer. Bestrijk de spiesen dun met olijfolie en rooster ze op de barbecue in 6-8 minuten rondom bruin. Het vlees mag van binnen rood blijven. Serveer met de paprikasaus.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het biefstuk in totaal 32 blokjes. Hak de oregano en tijm heel fijn. Meng in een diep bord driekwart van de kruiden met peper, 1 eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Schep de blokjes vlees erdoor en laat ze 30 minuten staan.
  2. Pureer de paprika’s in de blender met het paprikapoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, de rest van de kruiden en zout en peper naar smaak. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in 12 lange, dunne linten en rol ze op. Snijd de uien elk in 6 partjes.
  3. Steek een blokje biefstuk, een blaadje salie, een partje ui, een blokje biefstuk en een courgetterolletje aan de spies. Herhaal dit nog twee keer. Bestrijk de spiesen dun met olijfolie en rooster ze op de barbecue in 6-8 minuten rondom bruin. Het vlees mag van binnen rood blijven. Serveer met de paprikasaus.