• Recept voor:
    8 personen
  • Bereiding:
    25 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht, Feestelijk

Ierse rosbiefbuideltjes

Ingrediënten

  • 16 grote plakjes gebraden Iers rosbief
  • 3 bosuitjes
  • 75 g wortel, zeer fijngesneden
  • ½ bakje rucola-kers
  • Sap van een halve limoen
  • 2 el dry roasted pinda’s

.

Bereidingswijze

  1. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg de groene stengels in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat dit uitlekken. Meng de wortel met de uienringetjes en rucola-kers en sprenkel er wat limoensap over.
  2. Spreid acht plakjes rosbief uit en leg er acht plakjes kruislings op. Schep in het midden wat salade. Strooi er wat pinda’s over en vouw de rosbief rond de vulling omhoog.
  3. Bind de rosbiefbuideltjes met het groen van de bosui boven de vulling dicht. Serveer de rosbiefbuideltjes op kleine bordjes.

Wijntip: Het lichte, frisse rosbiefbuideltje vraagt om een slanke, fruitige, frivole wijn. Bijvoorbeeld een Fleurie, een van de 10 cru’s uit de Beaujolais. De Cru’s zijn de beste wijnen uit de Beaujolais.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?