Ierse rosbief gevuld met gremolata

6 personen
45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo, stuk rosbief
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 g platte peterselie, fijngehakt
  • Rasp van 1 grote citroen
  • 3 el olijfolie met citroenaroma
  • 125 g kerstomaatjes
  • Rolladetouw

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 1 kilo, stuk rosbief
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 g platte peterselie, fijngehakt
  • Rasp van 1 grote citroen
  • 3 el olijfolie met citroenaroma
  • 125 g kerstomaatjes
  • Rolladetouw

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de rosbief op een plank met de korte kant naar voren. Snijd het vlees in de lengte op tot op 2 cm van de rand in. Klap het vlees open en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Meng voor de gremolata in een kom de knoflook met peterselie, citroenrasp, zout, peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie. Strijk de gremolata over het vlees uit en leg de kerstomaatjes erop.
  3. Klap de rosbief weer dicht en bind het vlees elke 2 cm op met rolladetouw. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rosbief in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de rosbief op een plank met de korte kant naar voren. Snijd het vlees in de lengte op tot op 2 cm van de rand in. Klap het vlees open en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Meng voor de gremolata in een kom de knoflook met peterselie, citroenrasp, zout, peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie. Strijk de gremolata over het vlees uit en leg de kerstomaatjes erop.
  3. Klap de rosbief weer dicht en bind het vlees elke 2 cm op met rolladetouw. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rosbief in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven.