Ierse ossenhaas

6 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 Ierse ossenhaas van +/- 800-1000 g
  • 50 g boter
  • 500 g wilde champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 wortel
  • 3 tenen knoflook
  • Kruiden naar keuze (bv. tijm of râs al hânout)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

  • 1 Ierse ossenhaas van +/- 800-1000 g
  • 50 g boter
  • 500 g wilde champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 wortel
  • 3 tenen knoflook
  • Kruiden naar keuze (bv. tijm of râs al hânout)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees goed met zout, peper en een kruid naar keuze. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees samen met de knoflook aan alle kanten bruin. Zet het vlees gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Hak de sjalotten fijn, bak ze met wat zout in de boter in een braadpan.
  3. Bak de wilde paddenstoelen in de olie. Laat het vocht verdampen (giet eventueel af als het te nat is) en voeg een klontje boter toe om ze bruin te bakken.
  4. Voeg vervolgens de sjalotten en kruiden toe. Laat het vlees na het braden rusten en snijd het daarna in plakken. Dien op met de paddenstoelen.

Bereidingswijze

  1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees goed met zout, peper en een kruid naar keuze. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees samen met de knoflook aan alle kanten bruin. Zet het vlees gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Hak de sjalotten fijn, bak ze met wat zout in de boter in een braadpan.
  3. Bak de wilde paddenstoelen in de olie. Laat het vocht verdampen (giet eventueel af als het te nat is) en voeg een klontje boter toe om ze bruin te bakken.
  4. Voeg vervolgens de sjalotten en kruiden toe. Laat het vlees na het braden rusten en snijd het daarna in plakken. Dien op met de paddenstoelen.