Ierse carpaccio met pastinaak

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse ossenhaas of kogelbiefstuk of laat carpaccio snijden door de slager
  • 400 g pastinaak of aardappelen of selderie
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl extra virgin olijfolie
  • Enkele gele en rode cherrytomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje platte peterselie

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse ossenhaas of kogelbiefstuk of laat carpaccio snijden door de slager
  • 400 g pastinaak of aardappelen of selderie
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl extra virgin olijfolie
  • Enkele gele en rode cherrytomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje platte peterselie

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vooraf diepgevroren vlees in heel dunne plakken. Leg de plakken voorzichtig op 4 grote platte borden (ongeveer 15 plakjes per bord). Houd de borden koel.
  2. Snijd de courgette in even lange reepjes en verwijder de zaadjes. Hak de knoflook en de basilicum fijn.
  3. Schil de pastinaak, selderie of aardappelen en snijd de groente in dobbelsteentjes. Bak de dobbelsteentjes in de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg de courgette, de gehalveerde tomaten, knoflook en fijngesneden peterselie bij de groente.
  4. Strooi wat zout en peper op het vlees. Maak een schaal op met de groenten en de carpaccio. Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en wat olijfolie toe, en smullen maar!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vooraf diepgevroren vlees in heel dunne plakken. Leg de plakken voorzichtig op 4 grote platte borden (ongeveer 15 plakjes per bord). Houd de borden koel.
  2. Snijd de courgette in even lange reepjes en verwijder de zaadjes. Hak de knoflook en de basilicum fijn.
  3. Schil de pastinaak, selderie of aardappelen en snijd de groente in dobbelsteentjes. Bak de dobbelsteentjes in de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg de courgette, de gehalveerde tomaten, knoflook en fijngesneden peterselie bij de groente.
  4. Strooi wat zout en peper op het vlees. Maak een schaal op met de groenten en de carpaccio. Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en wat olijfolie toe, en smullen maar!