Ierse biefstukspies met mangodip

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse kogelbiefstuk
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 3 bosuitjes
  • 1 rijpe mango
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 2-3 el sesamolie
  • 4 lange metalen of houten spiesen

WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse kogelbiefstuk
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 3 bosuitjes
  • 1 rijpe mango
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 2-3 el sesamolie
  • 4 lange metalen of houten spiesen

WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse biefstuk in blokjes van 3-4 cm. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Meng in een diep bord de helft van de peper met de knoflook, gember en sojasaus. Schep de blokjes Ierse biefstuk erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  2. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap in een blender of keukenmachine tot een saus en meng de koriander met eventueel de rest van de rode peper en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Steek de blokjes Ierse biefstuk om en om met stukken bosui aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met sesamolie. Rooster de biefstuk-spiesen op de barbecue, 10 cm boven het smeulende houtskool, in 4-6 minuten rondom bruin en van binnen rosé. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de biefstuk-spiesen op borden en zet er een glaasje met mangodip bij.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de Ierse biefstuk in blokjes van 3-4 cm. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Meng in een diep bord de helft van de peper met de knoflook, gember en sojasaus. Schep de blokjes Ierse biefstuk erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  2. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap in een blender of keukenmachine tot een saus en meng de koriander met eventueel de rest van de rode peper en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Steek de blokjes Ierse biefstuk om en om met stukken bosui aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met sesamolie. Rooster de biefstuk-spiesen op de barbecue, 10 cm boven het smeulende houtskool, in 4-6 minuten rondom bruin en van binnen rosé. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de biefstuk-spiesen op borden en zet er een glaasje met mangodip bij.