Ierse biefstuk met paddenstoelenrisotto

4 personen
35 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse biefstukken
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • Versgemalen zwarte peper
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml runderbouillon
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el verse basilicum of
  • Platte peterselie, fijngehakt

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 Ierse biefstukken
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • Versgemalen zwarte peper
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml runderbouillon
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el verse basilicum of
  • Platte peterselie, fijngehakt

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Wrijf de biefstukken in met sinaasappelrasp en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui zachtjes aan.
  2. Schep de rijst er door en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk het sinaasappelsap erbij en laat al pruttelend het vocht verdampen.
  3. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg tijdens het koken de rest van de bouillon beetje bij beetje toe. Roer regelmatig. De risotto moet lekker smeuïg blijven.
  4. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze in een koekenpan op hoog vuur in 2 eetlepels hete olijfolie in 5 minuten bruin.
  5. Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de biefstukken erin en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin. Schuif ze met een spatel heen en weer en keer ze na 2-3 minuten.
  6. Roer het bakvet van de biefstuk met de kaas en de helft van de paddenstoelen en kruiden door de risotto. Schep de risotto in diepe borden en verdeel de rest van de paddenstoelen en kruiden erover. Leg de biefstukjes in plakjes erop. Lekker met tomaatjes uit de oven of een frisse salade.

Bereidingswijze

  1. Wrijf de biefstukken in met sinaasappelrasp en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui zachtjes aan.
  2. Schep de rijst er door en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk het sinaasappelsap erbij en laat al pruttelend het vocht verdampen.
  3. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg tijdens het koken de rest van de bouillon beetje bij beetje toe. Roer regelmatig. De risotto moet lekker smeuïg blijven.
  4. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze in een koekenpan op hoog vuur in 2 eetlepels hete olijfolie in 5 minuten bruin.
  5. Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de biefstukken erin en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin. Schuif ze met een spatel heen en weer en keer ze na 2-3 minuten.
  6. Roer het bakvet van de biefstuk met de kaas en de helft van de paddenstoelen en kruiden door de risotto. Schep de risotto in diepe borden en verdeel de rest van de paddenstoelen en kruiden erover. Leg de biefstukjes in plakjes erop. Lekker met tomaatjes uit de oven of een frisse salade.