Ierse biefstuk met oesterzwammen en bimi

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 g) Ierse biefstukken, op kamertemperatuur
  • 400 g grote gele en grijze oesterzwammen
  • 250 g bimi
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 250 g edamame
  • 2 el (zwart) sesamzaad
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren skillet (optioneel of een ander gietijzeren pannetje)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 g) Ierse biefstukken, op kamertemperatuur
  • 400 g grote gele en grijze oesterzwammen
  • 250 g bimi
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 250 g edamame
  • 2 el (zwart) sesamzaad
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren skillet (optioneel of een ander gietijzeren pannetje)

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de Bastard of BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Borstel de oesterzwammen schoon met een kwast. Besprenkel de oesterzwammen en bimi met de sojasaus, olijfolie, sesamolie en knoflook. Rasp de gember erboven op een fijne rasp en schep om.
  3. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout (peper na het grillen). Gril de biefstukken aan weerszijden circa 2 minuten om en om aan, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  4. Leg de oesterzwammen en de bimi ernaast en gril ze kort gaar. Of bak ze in de skillet (of een ander gietijzeren pannetje), bak dan de laatste minuut de edamame mee.
  5. Bestrooi de oesterzwammen met sesamzaad. Serveer de biefstuk met de oesterzwammen.
quality-mark

The Quality Mark & You

Learn More

Bereidingswijze:

  1. Bereid de Bastard of BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Borstel de oesterzwammen schoon met een kwast. Besprenkel de oesterzwammen en bimi met de sojasaus, olijfolie, sesamolie en knoflook. Rasp de gember erboven op een fijne rasp en schep om.
  3. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout (peper na het grillen). Gril de biefstukken aan weerszijden circa 2 minuten om en om aan, of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  4. Leg de oesterzwammen en de bimi ernaast en gril ze kort gaar. Of bak ze in de skillet (of een ander gietijzeren pannetje), bak dan de laatste minuut de edamame mee.
  5. Bestrooi de oesterzwammen met sesamzaad. Serveer de biefstuk met de oesterzwammen.