Ierse biefstuk met gegrilde Little Gem, ananas-koolrabi salsa en maistortilla

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 gr) Ierse biefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 mespunt gemalen piment
  • Tabasco naar smaak
  • 4 kropjes Little Gem
  • 1 grote koolrabi (of 2 kleine)
  • 1 jalapeño
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 5 g verse koriander + extra voor garnering
  • 12 zachte maistortilla’s
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4x (à 200 gr) Ierse biefstukken, op kamertemperatuur
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 mespunt gemalen piment
  • Tabasco naar smaak
  • 4 kropjes Little Gem
  • 1 grote koolrabi (of 2 kleine)
  • 1 jalapeño
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 5 g verse koriander + extra voor garnering
  • 12 zachte maistortilla’s
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

  • aluminiumfolie

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Maak eerst de marinade door de knoflook te mengen met de olijfolie, sojasaus, ahornsiroop, komijn, piment en een paar druppels Tabasco. Bestrijk de biefstukken er dun mee.
  3. Maak dan de salsa. Schil de koolrabi en snijd ‘m in dunne plakjes van 3 mm. Snijd de plakjes in dunne reepjes. Halveer de Jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de ananas in kleine stukjes van 5 mm. Hak de koriander grof. Meng de koolrabi met de jalapeño, limoenrasp, ananas en koriander. Breng op smaak met zout en limoensap.
  4. Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden.
    Gril de biefstukken aan weerszijden circa 2 minuten om en om of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  5. Grill de slaparten 1 minuut en grill ook de maistortilla’s kort aan weerszijden op de BBQ.
  6. Snijd het vlees en de sla in reepjes en vul de maistortilla met sla en biefstuk. Bestrooi met extra koriander en serveer met de salsa.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de BBQ voor op direct grillen (225ºC).
  2. Maak eerst de marinade door de knoflook te mengen met de olijfolie, sojasaus, ahornsiroop, komijn, piment en een paar druppels Tabasco. Bestrijk de biefstukken er dun mee.
  3. Maak dan de salsa. Schil de koolrabi en snijd ‘m in dunne plakjes van 3 mm. Snijd de plakjes in dunne reepjes. Halveer de Jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de ananas in kleine stukjes van 5 mm. Hak de koriander grof. Meng de koolrabi met de jalapeño, limoenrasp, ananas en koriander. Breng op smaak met zout en limoensap.
  4. Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden.
    Gril de biefstukken aan weerszijden circa 2 minuten om en om of tot ze een kerntemperatuur van 56°C, dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ze 3 minuten rusten.
  5. Grill de slaparten 1 minuut en grill ook de maistortilla’s kort aan weerszijden op de BBQ.
  6. Snijd het vlees en de sla in reepjes en vul de maistortilla met sla en biefstuk. Bestrooi met extra koriander en serveer met de salsa.