Ingrediënten:
BURGER
-
- 450 g mager Iers rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd, gefruit in een beetje olie
- 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el basilicum, fijngehakt
ZOETZURE AUBERGINESAUS
-
- 2 el olie
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
- 1 el sojasaus
- 2-3 sjalotten/1 ui, gesnipperd
- 1 el balsamico azijn
- 1 el citroensap
- 125 ml tomatensap
- 1 tl suiker
- Handvol basilicum, fijngehakt
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.