Gestoofde Ierse runderlappen met poffertjes van linzen

4 personen
210 minuten

Ingrediënten

  • 750 g Ierse runderlappen met een vetrandje
  • 60 g boter
  • 100 g ui, fijngesneden
  • 50 g winterwortel, fijngesneden
  • 50 g knolselderij, fijngesneden
  • 50 g prei, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngewreven
  • 1 takje tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 400 ml rode wijn
  • 800 ml bruine fond
  • 20 g verse gist
  • 400 ml lauwe melk
  • 100 g boekweitmeel, gezeefd
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 6 g zout
  • 2 g kruidnagelpoeder
  • 2 g 4-seizoenenpeper
  • 4 eieren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 100 g gekookte linzen

Ingrediënten

  • 750 g Ierse runderlappen met een vetrandje
  • 60 g boter
  • 100 g ui, fijngesneden
  • 50 g winterwortel, fijngesneden
  • 50 g knolselderij, fijngesneden
  • 50 g prei, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngewreven
  • 1 takje tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 400 ml rode wijn
  • 800 ml bruine fond
  • 20 g verse gist
  • 400 ml lauwe melk
  • 100 g boekweitmeel, gezeefd
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 6 g zout
  • 2 g kruidnagelpoeder
  • 2 g 4-seizoenenpeper
  • 4 eieren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 100 g gekookte linzen

Bereidingswijze

  • Bak de Ierse runderlappen in de boter mooi bruin, voeg de groente en specerijen toe en blus af met de wijn en fond. Laat dit 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en breng hem op smaak.
  • Los de gist op in een beetje melk. Meng het meel en de bloem met het zout en specerijen, maak een holte in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Roer vanuit het midden beetje bij beetje alle melk erdoor en voeg op het laatst de eieren toe. Roer tot een klontvrij beslag en schep de peterselie en knoflook erdoor. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen en spatel er dan de linzen door. Bak poffertjes in een poffertjespan.
  • Snijd de Ierse runderlappen in gelijke stukken, verdeel ze over de borden, leg er een linzenpoffertje op en schep er de jus omheen. Dit gerecht verder afmaken met blokjes feta, preiringen, linzen, paddenstoelen en een gevuld koolblad.

Bereidingswijze

  • Bak de Ierse runderlappen in de boter mooi bruin, voeg de groente en specerijen toe en blus af met de wijn en fond. Laat dit 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en breng hem op smaak.
  • Los de gist op in een beetje melk. Meng het meel en de bloem met het zout en specerijen, maak een holte in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Roer vanuit het midden beetje bij beetje alle melk erdoor en voeg op het laatst de eieren toe. Roer tot een klontvrij beslag en schep de peterselie en knoflook erdoor. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen en spatel er dan de linzen door. Bak poffertjes in een poffertjespan.
  • Snijd de Ierse runderlappen in gelijke stukken, verdeel ze over de borden, leg er een linzenpoffertje op en schep er de jus omheen. Dit gerecht verder afmaken met blokjes feta, preiringen, linzen, paddenstoelen en een gevuld koolblad.