Ingrediënten:
-
- 2.5 kg runder short ribs
- 2 el verse tijmblaadjes, gehakt
- 4 el olijfolie
- De schil van 1 grote sinaasappel heel fijn geraspt
- 4 grote knoflooktenen, fijngesneden
- 2 uien, gesneden
- 2 wortels, gesneden
- 2 selderijstengels, gesneden
- 1 fles volle rode wijn
- 1.5 liter runderbouillon
- 1-2 el stroop
GREMOLATA
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 el gehakte verse bladpeterselie
- Fijn geraspte schil van 1 citroen
- Zachte Parmezaan polenta, om bij te serveren
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!