Gepofte aardappel gevuld met Iers stoofrundvlees

4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 350 g Iers hacheevlees
  • 2 grote pof-aardappelen
  • 30 g bloem
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 jeneverbes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g winterwortel, in blokjes
  • 50 g knolselderij, in blokjes
  • 50 g prei, het wit in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 150 g gemengde bospaddenstoelen (cantharel, trompette de la mort, shii-take)

Ingrediënten

  • 350 g Iers hacheevlees
  • 2 grote pof-aardappelen
  • 30 g bloem
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 jeneverbes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g winterwortel, in blokjes
  • 50 g knolselderij, in blokjes
  • 50 g prei, het wit in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 150 g gemengde bospaddenstoelen (cantharel, trompette de la mort, shii-take)

Bereidingswijze

  1. Pof de aardappelen gewikkeld in aluminiumfolie 20 minuten in een oven van 180˚C. laat ze afkoelen, snijd ze over de lengte door of snijd ze in drie gelijke stukken.
    Hol ze iets uit en hak het uitholsel grof.
  2. Bestrooi het Ierse hacheevlees met de bloem en bak het in de olijfolie rondom bruin. Giet het vet af en doe het hacheevlees terug in de pan, afblussen met de wijn en port. Schenk de runderbouillon erbij en voeg jeneverbes, laurierblaadje, kruidnagel en ui toe. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten stoven.
  3. Voeg wortel, knolselderij, prei, knoflook en aardappel toe en stoof dit 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospaddenstoelen in een beetje olie. Verdeel de uitholling van de aardappels met het Ierse hacheevlees en bestrooi met peterselie. Schep de gebakken bospaddenstoelen er omheen.

Bereidingswijze

  1. Pof de aardappelen gewikkeld in aluminiumfolie 20 minuten in een oven van 180˚C. laat ze afkoelen, snijd ze over de lengte door of snijd ze in drie gelijke stukken.
    Hol ze iets uit en hak het uitholsel grof.
  2. Bestrooi het Ierse hacheevlees met de bloem en bak het in de olijfolie rondom bruin. Giet het vet af en doe het hacheevlees terug in de pan, afblussen met de wijn en port. Schenk de runderbouillon erbij en voeg jeneverbes, laurierblaadje, kruidnagel en ui toe. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten stoven.
  3. Voeg wortel, knolselderij, prei, knoflook en aardappel toe en stoof dit 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospaddenstoelen in een beetje olie. Verdeel de uitholling van de aardappels met het Ierse hacheevlees en bestrooi met peterselie. Schep de gebakken bospaddenstoelen er omheen.