Gehaktrolletjes in groene kool

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 groene kool
  • 500 gram Iers rundergehakt
  • 1 zak/pot zuurkool (500 gram), afgespoeld, uitgelekt en uitgeknepen
  • 100 gram gekookte witte rijst
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 ei
  • 30 gram gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 30 gram gedroogde broodkruimels of paneermeel
  • 1 el tomatenketchup
  • 250 ml runderbouillon

Ingrediënten:

  • 1 groene kool
  • 500 gram Iers rundergehakt
  • 1 zak/pot zuurkool (500 gram), afgespoeld, uitgelekt en uitgeknepen
  • 100 gram gekookte witte rijst
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 ei
  • 30 gram gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 30 gram gedroogde broodkruimels of paneermeel
  • 1 el tomatenketchup
  • 250 ml runderbouillon

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst en laat deze afkoelen.
  2. Snij de bladeren van de groene kool los en verwijder de harde kern. Selecteer 8 mooie grote bladeren. Dompel de bladeren ongeveer 1 minuut in kokend water tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en spoel ze af met koud water.
  3. Meng het gehakt met de zuurkool, de rijst, paprikapoeder, gesneden uitjes, peterselie, ei, broodkruimels, zout en peper. Kneed en vorm 8 balletjes van het mengsel.
  4. Leg de balletjes in het midden van het koolblad. Vouw eerst de zijkanten bij elkaar en rol daarna het blad strak dicht van beneden naar boven. Mocht je problemen ondervinden om het pakketje bij elkaar te houden, gebruik dan een cocktailprikker.
  5. Verhit runderbouillon in de pan en meng met de ketchup. Leg de koolrolletjes in de bouillon en dek af met een deksel. Laat de balletjes zachtjes in 15 minuten gaar stomen.

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst en laat deze afkoelen.
  2. Snij de bladeren van de groene kool los en verwijder de harde kern. Selecteer 8 mooie grote bladeren. Dompel de bladeren ongeveer 1 minuut in kokend water tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en spoel ze af met koud water.
  3. Meng het gehakt met de zuurkool, de rijst, paprikapoeder, gesneden uitjes, peterselie, ei, broodkruimels, zout en peper. Kneed en vorm 8 balletjes van het mengsel.
  4. Leg de balletjes in het midden van het koolblad. Vouw eerst de zijkanten bij elkaar en rol daarna het blad strak dicht van beneden naar boven. Mocht je problemen ondervinden om het pakketje bij elkaar te houden, gebruik dan een cocktailprikker.
  5. Verhit runderbouillon in de pan en meng met de ketchup. Leg de koolrolletjes in de bouillon en dek af met een deksel. Laat de balletjes zachtjes in 15 minuten gaar stomen.