Recept voor gegrilde ribeye steak met peper-sjalottenboter

Ribeye steak staat bekend op zijn marmering en sappigheid. In dit recept combineren we de rijke smaken van knoflook, tijm en een speciale botermengeling.

Waarom Iers rundvlees? Omdat dit rundvlees staat voor kwaliteit, malsheid en een uitzonderlijke smaak die voortkomt uit de Ierse weilanden waar de runderen vrij grazen. Het zorgt voor een ongeëvenaarde vleeservaring die je zeker eens moet proeven.

15 minuten bereiden en 4 uur wachten.

4 personen
15 minuten
Ribeye steak recept

Ingrediënten

Voor dit ribeye steak recept hebt je de volgende ingrediënten nodig:

    • 4 ribeye steaks van 175 g
    • 4 el olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 tl verse tijm, gesneden

VOOR DE BOTER

    • 3 sjalotten, zeer fijn gesneden
    • 100 g zachte boter
    • 1 el zwarte peperkorrels, grof gemalen
    • 1 tl Dijon mosterd
    • zeezout
    • vers gemalen zwarte peper

Waarom Ribeye steak met Iers rundvlees?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht, zo ook dit recept voor ribeye steak. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten

Voor dit ribeye steak recept hebt je de volgende ingrediënten nodig:

    • 4 ribeye steaks van 175 g
    • 4 el olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 tl verse tijm, gesneden

VOOR DE BOTER

    • 3 sjalotten, zeer fijn gesneden
    • 100 g zachte boter
    • 1 el zwarte peperkorrels, grof gemalen
    • 1 tl Dijon mosterd
    • zeezout
    • vers gemalen zwarte peper

Waarom Ribeye steak met Iers rundvlees?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht, zo ook dit recept voor ribeye steak. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ribeye steak bereidingswijze:

  1. Om de sjalottenboter te maken, verhit je de olie in een kleine pan en bak je de sjalotten zachtjes in 6-8 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen, roer ze dan door de boter met de peperkorrels, mosterd en 1/4 theelepel zout. Verspreid de boter op een vierkant stuk bakpapier en rol deze op, draai de uiteinden dicht om deze vast te zetten. Zet ten minste 4 uur en maximaal 24 uur koud.
  2. Snijd het overtollig vet van de ribeye steaks, leg ze in een niet-metalen kom en voeg de olijfolie, knoflook en tijm toe. Dek af met huishoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren.
  3. Haal de steaks minstens een half uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast, haal de overtollige marinade eraf en voeg zout en peper naar smaak toe. Gril, barbecue of bak de steaks 6-7 minuten boven een hoog vuur voor medium-rare of naar je eigen voorkeur. Laat ze 5 minuten rusten op warme borden.
  4. Haal de sjalottenboter uit de koelkast en haal het papier eraf, snijd dan in stukjes. Leg de stukjes boter op de gegrilde steaks, doe er een gepofte aardappel en wat salade bij en serveer de ribeye steak.

Ribeye steak bereidingswijze:

  1. Om de sjalottenboter te maken, verhit je de olie in een kleine pan en bak je de sjalotten zachtjes in 6-8 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen, roer ze dan door de boter met de peperkorrels, mosterd en 1/4 theelepel zout. Verspreid de boter op een vierkant stuk bakpapier en rol deze op, draai de uiteinden dicht om deze vast te zetten. Zet ten minste 4 uur en maximaal 24 uur koud.
  2. Snijd het overtollig vet van de ribeye steaks, leg ze in een niet-metalen kom en voeg de olijfolie, knoflook en tijm toe. Dek af met huishoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren.
  3. Haal de steaks minstens een half uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast, haal de overtollige marinade eraf en voeg zout en peper naar smaak toe. Gril, barbecue of bak de steaks 6-7 minuten boven een hoog vuur voor medium-rare of naar je eigen voorkeur. Laat ze 5 minuten rusten op warme borden.
  4. Haal de sjalottenboter uit de koelkast en haal het papier eraf, snijd dan in stukjes. Leg de stukjes boter op de gegrilde steaks, doe er een gepofte aardappel en wat salade bij en serveer de ribeye steak.