Gegrilde Ierse bavette met regenboogwortelen en pistachenoten

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • circa 600 g Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie
  • 600 g bospeen of regenboogwortels, in de lengte gehalveerd
  • 2 rode uien, in parten
  • 3 el honing (of ahornsiroop)
  • 100 g feta
  • 2 el pistachenoten, grofgehakt

VERDER NODIG:

  • BBQ
  • aluminiumschaal

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • circa 600 g Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie
  • 600 g bospeen of regenboogwortels, in de lengte gehalveerd
  • 2 rode uien, in parten
  • 3 el honing (of ahornsiroop)
  • 100 g feta
  • 2 el pistachenoten, grofgehakt

VERDER NODIG:

  • BBQ
  • aluminiumschaal

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Ontsteek tijdig de BBQ. Leg de wortels in de BBQ schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet de schaal op de BBQ en rooster ze afgedekt circa 20 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Schep ze af en toe om. Leg de uien met de snijkant op de BBQ en grill ze afgedekt gaar.
  2. Bestrijk de bavette van Iers rundvlees met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg, als de groenten bijna gaar zijn, de bavette op de BBQ en grill tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C) of medium (58°C).
  3. Besprenkel ondertussen de wortels met de honing en bestrooi met verkruimelde feta en de pistachenoten. Serveer de Ierse bavette met de wortels en de uien. Lekker met een BBQ-saus van goede kwaliteit.

Bereidingswijze:

  1. Ontsteek tijdig de BBQ. Leg de wortels in de BBQ schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet de schaal op de BBQ en rooster ze afgedekt circa 20 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Schep ze af en toe om. Leg de uien met de snijkant op de BBQ en grill ze afgedekt gaar.
  2. Bestrijk de bavette van Iers rundvlees met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg, als de groenten bijna gaar zijn, de bavette op de BBQ en grill tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C) of medium (58°C).
  3. Besprenkel ondertussen de wortels met de honing en bestrooi met verkruimelde feta en de pistachenoten. Serveer de Ierse bavette met de wortels en de uien. Lekker met een BBQ-saus van goede kwaliteit.