• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    40 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, BBQ

Gegrilde Ierse bavette met regenboogwortelen en pistachenoten

Ingrediënten

  • circa 600 g Ierse bavette (aan één stuk), op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie
  • 600 g bospeen of regenboogwortels, in de lengte gehalveerd
  • 2 rode uien, in parten
  • 3 el honing (of ahornsiroop)
  • 100 g feta
  • 2 el pistachenoten, grofgehakt

    VERDER NODIG:

  • BBQ
  • aluminiumschaal

Bereidingswijze

  1. Ontsteek tijdig de BBQ. Leg de wortels in de BBQ schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet de schaal op de BBQ en rooster ze afgedekt circa 20 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Schep ze af en toe om. Leg de uien met de snijkant op de BBQ en grill ze afgedekt gaar.
  2. Bestrijk de bavette van Iers rundvlees met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg, als de groenten bijna gaar zijn, de bavette op de BBQ en grill tot de gewenste kerntemperatuur: rare (53°C), medium rare (55°C) of medium (58°C).
  3. Besprenkel ondertussen de wortels met de honing en bestrooi met verkruimelde feta en de pistachenoten. Serveer de Ierse bavette met de wortels en de uien. Lekker met een BBQ-saus van goede kwaliteit.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?