Chocoladegemberstoof met Ierse whiskey

Herfst

4 personen
270 minuten
  • 4 Ierse sukades á 200 gram per stuk
  • 50 gram boter
  • Scheut olijfolie (om in te bakken)
  • 1 grote ui
  • 2,5 cm gemberwortel
  • Chilivlokken
  • 2 stengels sereh
  • Schil van 1 sinaasappel en sap
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/3 vanillestokje
  • Scheut whiskey
  • Halve deciliter appelazijn
  • Scheutje sojasaus
  • Scheut bouillon
  • 50 gram pure chocolade (couverture)
  • 50 gram kruidkoek
  • zout en peper naar smaak

  • 4 Ierse sukades á 200 gram per stuk
  • 50 gram boter
  • Scheut olijfolie (om in te bakken)
  • 1 grote ui
  • 2,5 cm gemberwortel
  • Chilivlokken
  • 2 stengels sereh
  • Schil van 1 sinaasappel en sap
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/3 vanillestokje
  • Scheut whiskey
  • Halve deciliter appelazijn
  • Scheutje sojasaus
  • Scheut bouillon
  • 50 gram pure chocolade (couverture)
  • 50 gram kruidkoek
  • zout en peper naar smaak

  1. Ierse sukade kruiden met zout en peper
  2. Het vlees aanbraden in de boter met een scheutje olie tot het vlees mooi bruin is
  3. Fijngesneden ui, gember, chilivlokken in wat boter aanfruiten
  4. Voeg de tomatenpuree toe en even ontzuren
  5. Voeg sereh, sinaasappelschil, vanillestokje toe en blus het geheel af met de whiskey en de bouillon
  6. Voeg sojasaus toe en sap van de sinaasappel en appelazijn, voeg de chocolade toe
  7. Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan
  8. Na 4,5 uur het vlees uit de saus halen, door de zeef halen.
  9. Vervolgens de saus afmaken met wat kruidkoek en een scheutje whiskey.
quality-mark

The Quality Mark & You

Learn More
  1. Ierse sukade kruiden met zout en peper
  2. Het vlees aanbraden in de boter met een scheutje olie tot het vlees mooi bruin is
  3. Fijngesneden ui, gember, chilivlokken in wat boter aanfruiten
  4. Voeg de tomatenpuree toe en even ontzuren
  5. Voeg sereh, sinaasappelschil, vanillestokje toe en blus het geheel af met de whiskey en de bouillon
  6. Voeg sojasaus toe en sap van de sinaasappel en appelazijn, voeg de chocolade toe
  7. Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan
  8. Na 4,5 uur het vlees uit de saus halen, door de zeef halen.
  9. Vervolgens de saus afmaken met wat kruidkoek en een scheutje whiskey.