- 4 Ierse sukades á 200 gram per stuk
- 50 gram boter
- Scheut olijfolie (om in te bakken)
- 1 grote ui
- 2,5 cm gemberwortel
- Chilivlokken
- 2 stengels sereh
- Schil van 1 sinaasappel en sap
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/3 vanillestokje
- Scheut whiskey
- Halve deciliter appelazijn
- Scheutje sojasaus
- Scheut bouillon
- 50 gram pure chocolade (couverture)
- 50 gram kruidkoek
- zout en peper naar smaak
Chocoladegemberstoof met Ierse whiskey
4 personen
270 minuten
- 4 Ierse sukades á 200 gram per stuk
- 50 gram boter
- Scheut olijfolie (om in te bakken)
- 1 grote ui
- 2,5 cm gemberwortel
- Chilivlokken
- 2 stengels sereh
- Schil van 1 sinaasappel en sap
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/3 vanillestokje
- Scheut whiskey
- Halve deciliter appelazijn
- Scheutje sojasaus
- Scheut bouillon
- 50 gram pure chocolade (couverture)
- 50 gram kruidkoek
- zout en peper naar smaak
- Ierse sukade kruiden met zout en peper
- Het vlees aanbraden in de boter met een scheutje olie tot het vlees mooi bruin is
- Fijngesneden ui, gember, chilivlokken in wat boter aanfruiten
- Voeg de tomatenpuree toe en even ontzuren
- Voeg sereh, sinaasappelschil, vanillestokje toe en blus het geheel af met de whiskey en de bouillon
- Voeg sojasaus toe en sap van de sinaasappel en appelazijn, voeg de chocolade toe
- Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan
- Na 4,5 uur het vlees uit de saus halen, door de zeef halen.
- Vervolgens de saus afmaken met wat kruidkoek en een scheutje whiskey.
The Quality Mark & You
Learn More- Ierse sukade kruiden met zout en peper
- Het vlees aanbraden in de boter met een scheutje olie tot het vlees mooi bruin is
- Fijngesneden ui, gember, chilivlokken in wat boter aanfruiten
- Voeg de tomatenpuree toe en even ontzuren
- Voeg sereh, sinaasappelschil, vanillestokje toe en blus het geheel af met de whiskey en de bouillon
- Voeg sojasaus toe en sap van de sinaasappel en appelazijn, voeg de chocolade toe
- Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan
- Na 4,5 uur het vlees uit de saus halen, door de zeef halen.
- Vervolgens de saus afmaken met wat kruidkoek en een scheutje whiskey.