Bulgogi met Iers rundvlees

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

  • 4 Ierse biefstukken
  • 6 el sojasaus
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 6 el appelsap
  • 2 cm gember, geschild
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • ½ krop ijsbergsla
  • 15 g verse koriander
  • 10 g verse munt, alleen de blaadjes

VERDER NODIG:

  • grillpan

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 4 Ierse biefstukken
  • 6 el sojasaus
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 6 el appelsap
  • 2 cm gember, geschild
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • ½ krop ijsbergsla
  • 15 g verse koriander
  • 10 g verse munt, alleen de blaadjes

VERDER NODIG:

  • grillpan

WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Leg de Ierse biefstuk 1 uur in de vriezer. Maak ondertussen de marinade. Doe de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en appelsap in een kom. Rasp de gember erboven en voeg de helft van de lente-ui toe. Snij het vruchtvlees van de rode peper fijn en voeg ook toe.
  2. Neem het vlees uit de vriezer en snij het in dunne plakjes van ca. 3-4 mm, zoals carpaccio maar dan ietsje dikker. Doe het vlees in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.
  3. Verhit de grillpan. Grill het vlees in circa 1-2 minuten mooi rosé. Keer halverwege. Bestrooi met sesamzaad en de rest van de lente-ui. Serveer het traditioneel in een slablad met wat koriander- en muntblaadjes. Rol het slablad op en eet uit de hand. Lekker met witte rijst en, voor de liefhebber, kimchi.

Bereidingswijze:

  1. Leg de Ierse biefstuk 1 uur in de vriezer. Maak ondertussen de marinade. Doe de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en appelsap in een kom. Rasp de gember erboven en voeg de helft van de lente-ui toe. Snij het vruchtvlees van de rode peper fijn en voeg ook toe.
  2. Neem het vlees uit de vriezer en snij het in dunne plakjes van ca. 3-4 mm, zoals carpaccio maar dan ietsje dikker. Doe het vlees in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.
  3. Verhit de grillpan. Grill het vlees in circa 1-2 minuten mooi rosé. Keer halverwege. Bestrooi met sesamzaad en de rest van de lente-ui. Serveer het traditioneel in een slablad met wat koriander- en muntblaadjes. Rol het slablad op en eet uit de hand. Lekker met witte rijst en, voor de liefhebber, kimchi.