• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    150 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Steaks

Bulgogi met Iers rundvlees

Ingrediënten

  • 4 Ierse biefstukken
  • 6 el sojasaus
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 6 el appelsap
  • 2 cm gember, geschild
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • ½ krop ijsbergsla
  • 15 g verse koriander
  • 10 g verse munt, alleen de blaadjes

    VERDER NODIG:

  • grillpan

Waarom Iers rundvlees?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Leg de Ierse biefstuk 1 uur in de vriezer. Maak ondertussen de marinade. Doe de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en appelsap in een kom. Rasp de gember erboven en voeg de helft van de lente-ui toe. Snij het vruchtvlees van de rode peper fijn en voeg ook toe.
  2. Neem het vlees uit de vriezer en snij het in dunne plakjes van ca. 3-4 mm, zoals carpaccio maar dan ietsje dikker. Doe het vlees in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.
  3. Verhit de grillpan. Grill het vlees in circa 1-2 minuten mooi rosé. Keer halverwege. Bestrooi met sesamzaad en de rest van de lente-ui. Serveer het traditioneel in een slablad met wat koriander- en muntblaadjes. Rol het slablad op en eet uit de hand. Lekker met witte rijst en, voor de liefhebber, kimchi.

Bulgogi is een perfect BBQ gerecht. Grill het vlees op de BBQ met behulp van een aluminium grillschaal. Grill het in circa 1-2 minuten mooi rosé. Keer halverwege

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?