Broodje gegrilde rosbief en groenten

5 personen
90 minuten

Ingrediënten:

  • 450 g rosbief
  • 225 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 gedroogde kleine rode pepers
  • 1 el gehakte verse bladpeterselie
  • 1 courgette, in de lengte gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine aubergine, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 1 rond wit boerenbrood, ongeveer 20 cm doorsnede
  • 4 el tapenade
  • 300 g Millens kaas, heel dungesneden (of een dergelijke zachte korstkaas)
  • 40 g wilde rucola salade

Ingrediënten:

  • 450 g rosbief
  • 225 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 gedroogde kleine rode pepers
  • 1 el gehakte verse bladpeterselie
  • 1 courgette, in de lengte gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine aubergine, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 1 rond wit boerenbrood, ongeveer 20 cm doorsnede
  • 4 el tapenade
  • 300 g Millens kaas, heel dungesneden (of een dergelijke zachte korstkaas)
  • 40 g wilde rucola salade

Bereidingswijze:

  • Doe de olijfolie in een ondiepe, niet-metalen schaal en roer de knoflook, peper en peterselie erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe. Wrijf wat van de marinade op het vlees, doe dan de courgette en paprika erbij en laat als het kan 1 uur op kamertemperatuur marineren. Doe op het laatste moment de aubergine in de marinade zodat de stukken niet te veel van de olie absorberen.
  • Leg het vlees en de groenten op het grillrooster boven medium-hete kolen. Grill het vlees ongeveer 5 minuten aan beide kanten en grill de groenten 6-8 minuten tot deze helemaal zacht zijn en mooi van kleur, keer ze regelmatig om en smeer ze licht in met de overgebleven marinade.
  • In de tussentijd snijd je een plak van 1cm van de bovenkant van het brood. Hol het brood uit met je vingers tot een hulsel met zijkanten van 1 cm dikte overblijft. Smeer de binnenkant in met de overgebleven marinade en 2/3 van de tapenade.
  • Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, haal je ze van het rooster en leg je de groenten laagje voor laagje in het brood, op elk laagje strooi je zout en peper naar smaak. Begin met de paprika’s, dan de aubergine, de kaas en de courgette. Snijd het vlees in flinterdunne reepjes en leg deze bovenop de groenten, smeer hier de overgebleven tapenade over en bedek met de rucola salade.
  • Plaats de bovenkant van het brood weer terug en pak het hele brood in een vel van vetvrij papier en daarna pak je het in met een groot stuk vershoudfolie. Leg het gevulde brood een nacht in de ijskast tussen twee houten planken en maak het zwaar; heel veel ongeopende blikjes zijn hier ideaal voor. Neem het mee naar je picknick, geef het de kans om op kamertemperatuur te komen, pak het uit, snijd het brood in dikke plakken en serveer met heel veel papieren servetten.

Bereidingswijze:

  • Doe de olijfolie in een ondiepe, niet-metalen schaal en roer de knoflook, peper en peterselie erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe. Wrijf wat van de marinade op het vlees, doe dan de courgette en paprika erbij en laat als het kan 1 uur op kamertemperatuur marineren. Doe op het laatste moment de aubergine in de marinade zodat de stukken niet te veel van de olie absorberen.
  • Leg het vlees en de groenten op het grillrooster boven medium-hete kolen. Grill het vlees ongeveer 5 minuten aan beide kanten en grill de groenten 6-8 minuten tot deze helemaal zacht zijn en mooi van kleur, keer ze regelmatig om en smeer ze licht in met de overgebleven marinade.
  • In de tussentijd snijd je een plak van 1cm van de bovenkant van het brood. Hol het brood uit met je vingers tot een hulsel met zijkanten van 1 cm dikte overblijft. Smeer de binnenkant in met de overgebleven marinade en 2/3 van de tapenade.
  • Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, haal je ze van het rooster en leg je de groenten laagje voor laagje in het brood, op elk laagje strooi je zout en peper naar smaak. Begin met de paprika’s, dan de aubergine, de kaas en de courgette. Snijd het vlees in flinterdunne reepjes en leg deze bovenop de groenten, smeer hier de overgebleven tapenade over en bedek met de rucola salade.
  • Plaats de bovenkant van het brood weer terug en pak het hele brood in een vel van vetvrij papier en daarna pak je het in met een groot stuk vershoudfolie. Leg het gevulde brood een nacht in de ijskast tussen twee houten planken en maak het zwaar; heel veel ongeopende blikjes zijn hier ideaal voor. Neem het mee naar je picknick, geef het de kans om op kamertemperatuur te komen, pak het uit, snijd het brood in dikke plakken en serveer met heel veel papieren servetten.